Αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Νέο Ηράκλειο

Από τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Ν. Ηράκλειο που ανάγκασαν την Χρυσή Αυγή να κλείσει τα γραφεία της στην περιοχή

Αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση καλούν το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 5πμ στο σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηράκλειου φορείς και συλλογικότητες ενάντια στην πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν φασιστοσύναξη.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Οκτώβρη στο στέκι δημοτικής κίνησης Ρήξη και Ανατροπή στο Νέο Ηράκλειο και συμμετείχαν η KΕΕΡΦΑ, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φορέων και Συλλογικοτήτων Βορείων Προαστίων, η ΟΡΜΑ, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη από τις παρατάξεις Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο, Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής, Εκτός των Τειχών στο Μαρούσι, Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας, αντιφασίστες και αντιφασίστριες.
\r\n
 
\r\n
Τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο των γραφείων-ορμητήριο της Χ.Α “Βορείων Προαστίων” στο Νέο Ηράκλειο και δύο μόλις βδομάδες μετά το κλείσιμό τους και στο Μαρούσι, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατο των Καπελώνη-Φουντούλη επιχειρούν να ξανασπείρουν τον τρόμο της φασιστικής και ρατσιστικής βίας στις γειτονιές τις οποίες κηρύχτηκαν ανεπιθύμητοι.
\r\n
 
\r\n
Στο μεταξύ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του Μ. Καπελώνη (ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα για κατάχρηση του ονόματος του παιδιού τους για προπαγανδιστική πολιτική εκμετάλλευση από την Χ.Α που όμως απορρίφθηκε) Γιάννης Βλάχος δήλωσε ανάμεσα σε άλλα στην ΕφΣυν:
\r\n
 
\r\n
“Το αίτημα της οικογένειας για άμεση προστασία απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογία, άρα δεν θα πληροφορηθούμε ποτέ τα αίτια της δικαστικής κρίσης, η οποία είναι όλως ατυχής και αυθαίρετη, εφόσον συνέτρεχαν όλοι οι νόμιμοι λόγοι για να γίνει δεκτό. Συνέπεια της απόρριψης είναι ο εξαναγκασμός των συγγενών να υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της προσβολής για πολλούς ακόμη μήνες, ενώ η Χρυσή Αυγή μπορεί ανεμπόδιστη να συνεχίσει την προπαγανδιστική της εκστρατεία κορυφώνοντάς την με τη νεκροφιλική φιέστα που ήδη ανακοίνωσε για την επέτειο της ανεξιχνίαστης ακόμη δολοφονίας...”
\r\n