Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

H ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει την απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες που αφορούν την «αξιολόγηση» μετά από νέα απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Παράλληλα, οργανώνει κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Οκτώβρη, στις 8πμ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου καλεί όλους τους συλλόγους μέλη της του Νομού, να παραβρεθούν για να μπλοκάρουν για μια ακόμα φορά τους ελεγκτές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης.
\r\n
 
\r\n
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον Δήμαρχο Μπουτάρη, αφού με δηλώσεις του επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους λέγοντας πως ο έλεγχος των συμβάσεων θα γίνει «ακόμα και με την παρουσία του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας». 
\r\n
Κινητοποίηση στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ οργάνωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου την Πέμπτη 23 Οκτώβρη. 27 από τους εργαζόμενους απειλούνται με απόλυση παρά το ότι είχαν υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου.
\r\n

  Παρέμβαση

\r\n
Οι εργαζόμενοι παρά την καταρρακτώδη βροχή συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Νοβοτέλ που γινόταν η συνεδρίαση και μπήκαν με συνθήματα μέσα στην αίθουσα. Απαίτησαν από την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων και να μην συνεργαστούν με την κυβέρνηση που προσπαθεί να πιάσει τον στόχο των μνημονιακών απολύσεων.
\r\n
 
\r\n
Αντίστοιχη κατάσταση με το Κερατσίνι υπάρχει και στο Δήμο Ασπροπύργου. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ χρειάζεται να προχωρήσει σε συντονισμό των αγώνων και σε κάλεσμα για απεργία ενάντια στις απολύσεις. Η απεργία-αποχή είναι βοηθητική, αλλά δεν φτάνει για να ανατραπεί η αντεργατική «αξιολόγηση» και οι επερχόμενες απολύσεις. 
\r\n