Εργατικό κίνημα
Πανεργατική Απεργία 27 Νοέμβρη

Από τη Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη

Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μετά από πολλές αναβολές υπάρχει η ευκαιρία να συντονιστούν οι εργατικές αντιστάσεις που συνεχίζουν τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. 

\r\n
\r\n
Η ΓΣΕΕ ήθελε να γίνει η απεργία τον Δεκέμβρη, την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ πατώντας πάνω σε αυτή την αδράνεια μετέθετε την απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση από μήνα σε μήνα.
\r\n
 
\r\n
Όμως, η πίεση και στις δύο Ομοσπονδίες ήταν διπλή. Από τη μία είναι η συνέχεια των επιθέσεων από τη μεριά της κυβέρνησης. Όσα ψέματα και αν είπε ο Σαμαράς και οι βουλευτές του κατά τη διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, η πραγματικότητα είναι ότι έρχονται νέα μέτρα. Έχουν υποσχεθεί στην Τρόικα ότι θα συνεχίσουν με τις απολύσεις, ενώ ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο για να πάρουν νέο δάνειο.
\r\n
 
\r\n
Από την άλλη υπάρχει η πίεση από τα κάτω. Σε κανένα σημείο του προηγούμενου διαστήματος δεν έπαψαν οι αγώνες. Στο δημόσιο έγινε ξεσηκωμός ενάντια στην «αξιολόγηση», που είναι το εργαλείο για τις απολύσεις. Στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους. Κανένας χώρος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια παρά την άρνηση των ηγεσιών να πάρουν πρωτοβουλίες κλιμάκωσης και συντονισμού. Οι διαθέσιμοι είτε είναι οι Καθαρίστριες, είτε είναι οι Σχολικοί Φύλακες, είτε είναι οι εκπαιδευτικοί, όλοι συνεχίζουν.
\r\n

Καθημερινές κινητοποιήσεις

\r\n
Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν καθημερινές κινητοποιήσεις για την απλήρωτη εργασία, για απολύσεις, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων (μόνο αυτή τη βδομάδα Βιβλιοσυνεργατική, Forthnet). 
\r\n
Μπροστά μας έχουμε την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 6/11 όπου φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συντονιστούν. Την επόμενη μέρα στις 7/11 με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ υπάρχει το συλλαλητήριο που καλούν οι εργαζόμενοι έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής (περισσότερα στις σελίδες 10-11).
\r\n
 
\r\n
Η Πανεργατική Απεργία στις 27/11 έχει όλα τα φόντα να είναι τεράστια. Ο Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες ετοιμάζει υλικό για να το διακινήσει σε όλους τους χώρους, βάζει την κατεύθυνση να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις και να οργανωθεί η ίδια η μέρα της απεργίας με περιφρουρήσεις. Επίσης, το Συντονιστικό των Νοσοκομείων συνεδριάζει την Τετάρτη 29/10 στις 6μμ στον Άγιο Σάββα με θέμα την οργάνωση της απεργίας.
\r\n
 
\r\n
Η επιτυχία της απεργίας θα βάλει πίεση στις ηγεσίες των συνδικάτων για κλιμάκωση. Σίγουρα θα βάλει συγκεκριμένα την πίεση για Γενική Απεργία την ημέρα που θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός-σφαγείο στη Βουλή τον Δεκέμβριο. 
\r\n
Η απεργιακή σύγκρουση είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει στους εργαζόμενους και στη νεολαία ότι θα ξεφορτωθούν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που έχει μείνει χωρίς στηρίγματα και εναλλακτική λύση.
\r\n