Αντιφασιστικό κίνημα
Παγκράτι: Μέρα δράσης

Μέρα αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής δράσης είναι το Σάββατο 13 Δεκέμβρη στο σιντριβάνι του Παγκρατίου, όπου στις 11πμ καλούν συλλογικότητες της γειτονιάς, ανάμεσά τους η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Act Up.

\r\n
\r\n
Η κινητοποίηση γίνεται σαν απάντηση στην επίθεση που έγινε από φασίστες σε μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ Νίκο Βούλτσο στη γειτονιά την προηγούμενη βδομάδα, και με πάγιο αίτημα το κλείσιμο των γραφείων της δολοφονικής συμμορίας στο Παγκράτι και την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. 
\r\n
 
\r\n
“Το προηγούμενο Σάββατο 6 Δεκέμβρη κάναμε εξόρμηση σαν μια πρώτη απάντηση στην φασιστική επίθεση” μας λέει η Ερση Παπαχρυσάνθου από την τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ. “Ενώ μοιράζαμε υλικό από κάποιους περαστικούς πήρα αρνητικά μηνύματα, κάποια στιγμή ένας μου είπε «άει στο διάολο με την Χρυσή Αυγή». Τότε κατάλαβα ότι ακούγοντας μας να ζητάμε την καταδίκη της συμμορίας κάποιοι μπερδεύονταν και νόμιζαν ότι ζητάμε να βγουν από την φυλακή οι φασίστες!
\r\n
 
\r\n
Έχει αλλάξει η στάση του κόσμου, πιο παλιά ακούγαμε από κάποιο κόσμο να λέει «τι θέλετε, εμείς αυτούς ψηφίζουμε», σήμερα αυτό έχει αλλάξει, κάτι που οφείλεται στην δική μας δουλειά”.
\r\n