Σε όλη την Ελλάδα

Στην Πάτρα, διαδήλωσαν πάνω από 3000 μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι που ενώθηκαν σε μια κοινή πορεία, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί πορεία μαθητών, με αρκετά σχολεία σε κατάληψη, ανάμεσά τους και το Μουσικό Πατρών.

Στη Λάρισα, έγινε το πρωί μαθητική πορεία με πετροπόλεμο και στη συνέχεια ακολούθησε απογευματινή πορεία με 1000 άτομα, φοιτητές, εργαζόμενους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πεζοί ή πάνω σε μηχανές, ρίχνοντας χημικά, τα «παλικάρια» της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησαν παρά την περιφρούρηση να διεμβολίσουν την πορεία. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να κυνηγήσουν διαδηλωτές και μέσα στην Ιατρική, όπου τους απώθησε κόσμος και στη συνέχεια έγινε συγκέντρωση στο Μεταγωγών για τους συλληφθέντες.

Στα Γιάννενα, έγινε πορεία το πρωί, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από τη Νομαρχία στην αστυνομική διεύθυνση, όπου έγινε καθιστική διαμαρτυρία και το απόγευμα ακολούθησε η δεύτερη πορεία με τη συμμετοχή των φοιτητικών καταλήψεων και των εργαζομένων.

Στα Χανιά διαδήλωσαν πάνω από 2000 άτομα, φοιτητές και μαθητές με τα πανώ των σχολών τους, ο Σύλλογος Δασκάλων, η ΕΛΜΕ. Ηταν ένα μεγάλο συλλαλητήριο που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές, κάνοντας συλλήψεις στο «σωρό». Η κινητοποίηση συνεχίστηκε και το απόγευμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο μέχρι την απελευθέρωση των κρατουμένων, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον δύο δεκατριάχρονων αλβανών μαθητών και ενός αδιόριστου εκπαιδευτικού, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο Ηράκλειο, συμμετείχαν πάνω από 5000 διαδηλωτές, φοιτητές με τα πανώ των καταλήψεων, μαθητές και εργαζόμενοι. Η πορεία κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο, όπου έγινε κοινή συνέλευση φοιτητών και μαθητών, με επόμενο βήμα την πανεργατική συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη με τις σχολές κλειστές. Εγιναν προσαγωγές, δύο μελών των ΕΑΑΚ και ακολούθησε  πορεία διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια.

Στη Ζάκυνθο, οι μαθητές πραγματοποίησαν μαζική πορεία που πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας από την πλ Αγίου Μάρκου και καταλήγοντας μέσω Νομαρχίας στο ΑΤ Ζακύνθου, όπου έπεσαν νεράτζια, πλαστικά μπουκάλια, με την αστυνομία να «προσαγάγει» δύο μαθήτριες.