Αντιφασιστικό κίνημα
Μπροστά στη δίκη της Χ.Α.

Πέμπτη 26/2, στο Θησείο

Σαράντα περίπου αντιφασίστες παρευρέθησαν στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 26/2, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” στο Θησείο, με θέμα “Το αντιφασιστικό κίνημα μπροστά στην δίκη της Χ.Α” ενόψει της 21 Μάρτη. 

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθένειας, έστειλε όμως κείμενο εισήγησης με το οποίο ανέδειξε την κατάρρευση της υπερασπιστικής γραμμής της Χ.Α. καθώς το κατηγορητήριο είναι συντριπτικό. Τόνισε τέλος ότι η υπόθεση αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση.
 
Πρώτη μίλησε η Ιωάννα Μεϊντάνη από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ. Αναφέρθηκε στην δίκη της ναζιστικής οργάνωσης NSU που γίνεται στην Γερμανία και την αντιφασιστική ομάδα NSU Watch που ελέγχει τα τεκταινόμενα στην δίκη. Με παρόμοιο τρόπο θα πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια της ομάδας jailgoldendawn εδώ, σημείωσε, καλώντας το κίνημα να είναι παρόν ενόψει της δίκης. Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πέτρος Φύτρος, μέλος Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ, αναδεικνύοντας τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α και ανέφερε παραδείγματα από τα σχολεία. Μίλησε για την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος στον φασισμό, σημειώνοντας ότι αποτελεί κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος, καλώντας σε οργανωμένες κινητοποιήσεις.
 
Τέλος, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος από την Πολιτική Αγωγή, τόνισε: “Ζητάμε την καταδίκη φυσικών και ηθικών αυτουργών όπως και την ανάδειξη της κρατικής συνενοχής... Αν αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει ‘απερίσπαστη’ το έργο της πολύ πιθανόν οι Χρυσαυγίτες να αθωωθούν.” Κατέληξε ότι πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε αντιφασίστα η συνεχής κινητοποίηση και παρέμβαση στα δικαστήρια ώστε να μην επιτρέψουμε να διεξαχθεί η δίκη γύρω από ένα κλοιό ξυρισμένων τραμπούκων. 
 
Επόμενη δράση της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ θα είναι η παρέμβασή μας στο Γ’ κοινοτικό συμβούλιο του Δήμου την Δευτέρα 9/3. 
 
Αντώνης Σκαρπέλης