Ολοι στον Κεραμεικό

«Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, δεν κατέστρεψαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, όπως συνέβη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται πραγματικά για κυβέρνηση fast-crack της κοινωνίας και των εργαζομένων!» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεχίζει:

«…Μέχρι τώρα αποκοίμιζαν τους εργαζόμενους με τα ‘προνόμια του δημοσίου’, τα ‘ρετιρέ των ΔΕΚΟ’ κλπ. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι είμαστε όλοι στον ‘πάγκο του χασάπη’. Ή θα εξεγερθούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που σαρώνει τα πάντα ή θα μας συνθλίψουν! Ή θα τους ανατρέψουμε, ρίχνοντας την άθλια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, πετώντας έξω την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιβάλλοντας παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο και αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ, δραστική φορολογία του κεφαλαίου, για να αυξηθούν οι μισθοί, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις ή θα μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω».

«…Απαιτείται σήμερα ένας πανεργατικός ξεσηκωμός, ένα παλλαϊκό μαζικό κίνημα νίκης και ανατροπής, πολιτικά επικίνδυνο και μαχητικό, που θα μετατρέψει την πορεία προς την πανελλαδική απεργία της 15ης Δεκέμβρη, την ίδια την απεργία και τη συνέχειά της, σε κοινωνικό σεισμό που θα γκρεμίσει την επιδρομή κυβέρνησης – εργοδοτών – τρόικας.

Κλιμάκωση

Η επιλογή μαχητικών απεργιών και αγώνων διαρκείας, όπως στις συγκοινωνίες της Αθήνας, η κλιμάκωση του αγώνα σε όλα τα επίπεδα (τόσο σε πολιτικό περιεχόμενο, όσο και σε μορφές πάλης), η κήρυξη απεργίας στις 14 Δεκέμβρη (μέρα που ψηφίζεται το επαίσχυντο νομοσχέδιο) είναι επιτακτικά αναγκαία σήμερα. Όπως εξαιρετικά κρίσιμο και αναγκαίο είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια της βάσης των εργαζομένων, στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις επιτροπές αγώνα, καθώς είναι δεδομένο πως η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ συναινεί και ανοίγει το δρόμο για την επίθεση της κυβέρνησης. Σε αυτήν την προσπάθεια για την ανατροπή της επίθεσης θα δώσει όλες της τις δυνάμεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά…»

Ηδη σε μια σειρά από περιοχές της Αθήνας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πάνω από 40 σύντροφοι-ισσες συμμετείχαν στο Περιστέρι, την περασμένη Τετάρτη στη συζήτηση που άνοιξε η Λίλιαν Μπουρίτη. Η συζήτηση αφορούσε τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά και το ζήτημα της στήριξης της πρότασης για απεργία διαρκείας, στα ΜΜΜ και συνολικότερα στους κλάδους που βγαίνουν σε αγώνα. Στο τέλος, αποφασίστηκε πρόγραμμα εξορμήσεων στο Δήμο, το ΙΚΑ, τον κεντρικό πεζόδρομο του Περιστερίου για τις 15Δ και 20Δ.

Στου Ζωγράφου, παρά το πολύ κρύο, έγινε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα η εκδήλωση με ομιλητές τον Κώστα Κωστόπουλο και το Γιώργο Τσαμούρη. Μετά από μια πλούσια συζήτηση, αποφασίστηκε την Τρίτη να γίνει μαζική εξόρμηση με ντουντούκα για την πανεργατική και στις 15 Δεκέμβρη, τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ενισχύσουν τις τοπικές περιφρουρήσεις που καλούν τα σωματεία και το επόμενο Σάββατο να γίνει εξόρμηση για τον Κεραμεικό. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει πανηγυρική εκδήλωση με θέμα τη στάση πληρωμών, την Κυριακή 21 Γενάρη στο θέατρο Αλέκα. Ζωντανή συζήτηση πάνω στο ζήτημα της ανάγκης για απεργίες διαρκείας, έγινε στην εκδήλωση της τοπικής επιτροπής στο Βύρωνα με ομιλητές τον Αγγελο Χάγιο και το Γιάννη Σηφακάκη.

• Εν τω μεταξύ, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής κατατέθηκε ένσταση για την έδρα που δικαιούται η «Ανταρσία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, ένσταση που θα εκδικαστεί στις 28 Δεκέμβρη, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα υπάρχει και η απόφαση όσον αφορά την εκλογή δημοτικής συμβούλου από το συνδυασμό της Ανυπότακτης Πετρούπολης.

• «Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας! Όχι στους νέους ΧΥΤΑ!» αναφέρει η ανακοίνωση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» που καταγγέλει «την παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο και τη βάρβαρη επίθεση με γκλομπ και χημικά στους κατοίκους, νέους, ηλικιωμένους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που προστάτευαν αυτήν την περιοχή φυσικής και αρχαιολογικής αξίας του τόπου τους» προσθέτοντας ότι στην Κερατέα συντελείται ένα «περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα».