21/7, Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Τ. Μηλιαζήμ στην Ξάνθη
Συγκεντρώσεις με αίτημα την παύση της πειθαρχικής δίωξης του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή και στη Ξάνθη έξω από τη Διεύθυνση ΠΕ Ξάνθης με τη συμμετοχή συνδικαλιστών της ΔΟΕ, σωματείων εκπαιδευτικών και της ΚΕΕΡΦΑ.
Κατήγγειλαν την απόπειρα φίμωσης και καταστρατήγησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι σκάνδαλο να διώκονται εκπαιδευτικοί για σχόλια στήριξης των προσφύγων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπεύθυνη είναι η ίδια η κυβέρνηση που κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών ενώ επιτίθεται στις δημοκρατικές ελευθερίες και τους πρόσφυγες, με τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και τις ρατσιστικές πολιτικές κατά των προσφύγων.
Στη Ξάνθη κατατέθηκε το υπόμνημα από τον εκπαιδευτικό Τζεμαλή Μηλιαζήμ στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία ασκεί την πειθαρχική δίωξη. Στην Αθήνα κατατέθηκε αίτημα στη Βουλή για την παύση της δίωξης με φάκελο που περιείχε τις δεκάδες των ψηφισμάτων στήριξης.
Συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό του ΣΕΠΕ Ξάνθης Τζεμαλή Μηλιαζήμ που αντιμετωπίζει πειθαρχική δίωξη για αναρτήσεις του υπέρ των προσφύγων στο διαδίκτυο από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την Τρίτη 21 Ιουλίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε η τρίτη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ την ώρα που είχε κληθεί να καταθέσει την έγγραφη απολογία του στο πλαίσιο της διαδικασίας άσκησης πειθαρχικής δίωξης για αναρτήσεις του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Την ίδια μέρα έγινε κινητοποίηση και στο Σύνταγμα. Ο Τζεμαλή έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί εγγράφως μέχρι τις 21 Ιουλίου για πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει μέχρι και την ποινή της οριστικής παύσης.
“Οι αναρτήσεις μου είχαν σαφώς πολιτικό περιεχόμενο, με την έννοια της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων ενώ στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης είναι πασίγνωστη η δράση μου συνδικαλιστικά ως εκπαιδευτικού σε ζητήματα εκπαίδευσης, σε ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας, σε ζητήματα εκπαίδευσης παιδιών με αναπηρίες, στο αντιρατσιστικό κίνημα και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης” τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕφΣυν ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ. “Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό καθώς βλέπω ότι ειδικά οι απόψεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών ελέγχονται πλέον ως 'ύποπτες', όπως έγινε με την περίπτωση του ιατρού Γιάννη Κούτρα στην Θεσσαλονίκη και πρόσφατα με την Ελευθερία Κουμάντου. Στη δική μου περίπτωση πρωτοφανές είναι το στοιχείο ελέγχου αναρτήσεων χωρίς να υποβληθεί επίσημη καταγγελία από κάποιον”.
Με ανακοινώσεις τους το σταμάτημα της δίωξης έχουν απαιτήσει η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής, το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα, μια σειρά από σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ανάμεσά τους σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπως ο Αγ. Σάββας, η ΠΕΝΕΝ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ICAP, o Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ρublic, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΕΝΕΝ καθώς και ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξάνθης. Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν ήδη βγάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η Α.Π. Ροσινάντε, ενώ με δηλώσεις τους το σταμάτημα της δίωξης έχουν ζητήσει οι βουλευτές Νίκος Φίλης, Μπαράν Μπουρχάν, Σοφία Σακοράφα καθώς και καθηγήτριες του ΕΚΠΑ. “Συνολικά, πάνω από 50 σωματεία, πολιτικές οργανώσεις αλλά και οργανώσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, έχουν ως τώρα δηλώσει τη στήριξη τους στον διωκόμενο εκπαιδευτικό, απαιτώντας την άμεση παύση της δίωξης που διενεργείται εναντίον του. Η λογοκρισία δεν θα περάσει” ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης.