Εργατικό κίνημα
Συνελεύσεις στις ΕΛΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η «Τάξη μας», το δίκτυο εκπαιδευτικών που συμμετέχει στις Παρεμβάσεις αναφέρει: «Οι εκλογές σε ΕΛΜΕ και συλλόγους ΠΕ για τα συνέδρια των ομοσπονδιών μας είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές των τελευταίων δεκαετιών. Γιατί τα συνέδρια της ΔΟΕ (21-24 Ιούνη) και της ΟΛΜΕ (1-4 Ιούλη), μπορούν να γίνουν η αφετηρία για τους δικούς μας διεκδικητικούς αγώνες, για να πάρουμε, όλα όσα μας λεηλάτησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».
 
Στη συνέχεια τονίζει ότι για τους εκπαιδευτικούς ελάχιστα έχουν αλλάξει μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη. «Παρά την κατάργηση της εξωτερικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, παραμένει αυτούσιο όλο το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης, η σύνδεση μισθού-αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της εφαρμογής μιας «άλλης» αξιολόγησης σε αντίθεση με τα αιτήματα και τους αγώνες όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Προσλήψεις
 
Η ίδια εικόνα αφορά και στις προσλήψεις παρά τα τραγικά κενά που έχουν προκύψει την τελευταία 4ετία. Είναι σίγουρο ότι ούτε οι τρέχουσες ανάγκες δε θα καλυφθούν τη νέα χρονιά, αφού θεωρείται απαράβατο όριο η πρόβλεψη του μνημονιακού προϋπολογισμού για 15.000 διορισμούς σε όλο το δημόσιο, αφαιρώντας μάλιστα τις 4000 χιλιάδες επαναπροσληφθέντες των διαθέσιμων-απολυμένων» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα.
 
Κλείνει τονίζοντας ότι «τα συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ έχουν μονάχα έναν δρόμο μπροστά τους. Να αποφασίσουν την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων με την έναρξη της νέας χρονιάς για να επιβάλλουμε ότι η Παιδεία και οι ανάγκες της θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή απέναντι στους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ. 
 
Γι’ αυτό στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στηρίζουμε ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων, για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να επιβάλλουμε ότι η αλλαγή της κυβέρνησης θα σημάνει και το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών νόμων των μνημονίων». 
 
Ολόκληρη την ανακοίνωση θα τη βρείτε στο μπλογκ της Τάξης μας i-taksi-mas.blogspot.gr