Εργατικό κίνημα
Με την Ε.Α. στους χώρους δουλειάς

Μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις κινηματικές μάχες που είναι μπροστά συνάντησαν τα συνεργεία της Εργατικής Αλληλεγγύης που επισκέφτηκαν τους εργατικούς χώρους πριν την Πρωτομαγιά. Διαβάστε ενδεικτικά μερικές ανταποκρίσεις από συντρόφους που συμμετείχαν στις εξορμήσεις. 
 
«Πήγαμε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού την Τετάρτη, δύο μέρες πριν την Πρωτομαγιά. Ανοίγαμε σαν συζήτηση τόσο το θέμα των αποθεματικών όσο και το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά. Καλούσαμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία που πήραν τα σωματεία για την διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στον Πειραιά» μας είπε ο Μιχάλης Π. Πρόσθεσε ακόμα ότι «η κουβέντα πραγματικά άναβε γύρω από το πως απαντάμε στους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης. Ποια μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση από τη μεριά του εργατικού κινήματος. Πώς μπορούμε να πετύχουμε την κλιμάκωση των αγώνων. Ταυτόχρονα, καλούσαμε τους εργαζόμενους στο Φεστιβάλ του Μαρξισμού όπου θα γίνουν συζητήσεις για όλες τις μάχες. Δώσαμε 12 φύλλα της εφημερίδας, ενώ νέα εξόρμηση στο Δήμο θα γίνει αυτή τη βδομάδα».
 
Διαγραφή
 
Πετυχημένη ήταν η εξόρμηση στον Άγιο Σάββα. «Aνοίγαμε την κουβέντα σε σχέση με την αρπαγή των αποθεματικών και από κει πηγαίναμε στο θέμα του χρέους και στους συμβιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η βασική ερώτηση ήταν πώς μπορεί να γίνει η διαγραφή. Ακόμα και κόσμος που έλεγε να δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση, αναγνώριζε τους συμβιβασμούς που πάει να κάνει. Εμείς βάζαμε τα σημεία που άνοιγε το αντικαπιταλιστικό αντι-μνημόνιο, το φυλλάδιο που είχαμε κυκλοφορήσει πριν τις εκλογές. Μοιράσαμε το πρόγραμμα για το Μαρξισμό και ένας εργαζόμενος έκοψε τη συμμετοχή του. Είπε ότι αν δεν καταφέρει να έρθει, θα έρθει ο γιος του στη θέση του! Τέλος, καλούσαμε για την αντιφασιστική κινητοποίηση στις 7 Μάη, την δεύτερη μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής.Στην πρώτη διαδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο. Δώσαμε 9 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης», μας δήλωσε ο Βασίλης Μ. 
 
Στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου η εξόρμηση έγινε την μέρα που είχε καλέσει συνέλευση το σωματείο. «Η κουβέντα με τους εργαζόμενους πήγε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία. Την ΕΣΑΝ Α.Ε., τις προσλήψεις, τις Κλινικές που απειλούνται με κλείσιμο, την αρπαγή των χρημάτων από τα Ταμεία», μας είπε ο Αλέξανδρος Π.
 
Συζητήσεις
 
Συνέχισε λέγοντας ότι «συζητήσαμε πως μπορούμε να σταματήσουμε το επερχόμενο Μνημόνιο, ενώ το ερώτημα του φετινού Μαρξισμού «Μπορούν οι εργάτες να κυβερνήσουν» μας έδινε δυνατότητα να ανοίξουμε όλα τα θέματα. Κάναμε κάλεσμα για την Πρωτομαγιά που μπορεί να είναι η βάση να συνεχιστεί ο αγώνας και με την απεργία στα Νοσοκομεία στις 20 Μάη. Δώσαμε 7 φύλλα της ΕΑ και μαζέψαμε ενίσχυση».     
 
Τις μέρες πριν την Πρωτομαγιά έγιναν παρεμβάσεις σε κεντρικά μετρό όταν ο κόσμος πήγαινε στη δουλειά του. «Η εξόρμηση στο Σύνταγμα πριν την Πρωτομαγιά ήταν από τις πιο δυνατές που έχω βρεθεί. Φωνάζαμε τα συνθήματα μας μπροστά στο Μετρό για όλες τις καμπάνιες που είχαμε μπροστά μας. Για την Πρωτομαγιά, για την δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Μάη, για τον Μαρξισμό. Ειδικά, όταν λέγαμε για τη διαγραφή του χρέους σταματούσαν πολλοί -νέοι, άνεργοι και εργαζόμενοι. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για την εφημερίδα, δώσαμε 15 φύλλα της εφημερίδας, δύο τεύχη του περιοδικού, πήραμε ενίσχυση και μαζέψαμε πάνω από 35 υπογραφές από κόσμο που συμφωνούσε και ήθελε να αφήσει στοιχεία επικοινωνίας. Η συζήτηση πήγαινε στο πώς μπορούμε να πάμε παρακάτω, τι ρόλο έχουν να παίξουν οι απεργίες, πως θα γίνει η διαγραφή του χρέους», μας μετέφερε η Χρύσα Κ.