Ρατσιστική επίθεση

«Ο Μπόμπι, Πακιστανός μετανάστης και μέλος του ΣΕΚ και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών είχε δουλέψει κάποια μεροκάματα σε μια βιοτεχνία με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα. Δεν τον είχαν πληρώσει και προφανώς τον είχαν ανασφάλιστο. Κάναμε επικοινωνία με το αφεντικό να καταβληθούν τα δεδουλευμένα αλλιώς θα κινούσαμε τις νόμιμες διαδικασίες», δήλωσε στην ΕΑ ο Στέλιος Μιχαηλίδης. «Η επικοινωνία έγινε το Σάββατο 18/12 και κλείσαμε ραντεβού για την Τετάρτη. Το μεσημεριανό ραντεβού αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του αφεντικού και μας είπε να βρεθούμε το βράδυ στο σταθμό στην Νέα Ιωνία για να δώσει τα χρήματα. Μετά από ένα δίωρο στήσιμο, στις 11.30 το βράδυ, το αφεντικό ηγούμενος μιας συμμορίας δέκα (τουλάχιστον) ατόμων μας επιτέθηκε. Η πρώτη κουβέντα του ήταν «εσύ είσαι ο αριστερός που θέλει να μας διαλύσει το μαγαζί;» και μετά ξεκίνησαν οι μπουνιές. Ο Μπόμπι πρόλαβε να διαφύγει, εγώ έπεσα κάτω και δέχτηκα πολλά χτυπήματα παντού. Στη συνέχεια πήγαμε στο ΚΑΤ και καταθέσαμε μήνυση προς το αφεντικό. Την επόμενη μέρα ακολούθησαν ένα δύο απειλητικά τηλεφωνήματα. Αυτά ήταν τα γεγονότα.

Πιστεύω ότι ήταν μια στοχευμένη επίθεση. Ξέρανε ότι έχουν απέναντι τους ένα μετανάστη που είναι οργανωμένος. Τον τελευταίο καιρό οι μετανάστες εργάτες οργανώνονται και έχουν πετύχει μεγάλες νίκες όπως στην Σκάλα Λακωνίας, στα Γιάννενα, στα Προπύλαια. Αυτό έχει τρομάξει τα αφεντικά που εκμεταλλεύονται μετανάστες εργάτες δίνοντας τους λιγότερα χρήματα και καθόλου ένσημα. Μέχρι τώρα ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν βγάλει σωματεία όπως το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου στη Νέα Ιωνία και του Νοσοκομείου Αγία Όλγα, αλλά και το δημοτικό σχήμα «Εκτός Σχεδίου». Δεν τρομοκρατούμαστε. Η μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση μεταναστών και ντόπιων εργατών συνεχίζεται. Η πρώτη απάντηση θα είναι το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 15 Φλεβάρη».

Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης που είχε αναλάβει και την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή τονίζοντας ότι «οι φασιστικές συμμορίες έχουν επεκτείνει τη δράση τους από τον Αγιο Παντελεήμονα πουλώντας προστασία σε εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους εργάτες, αλλά και η ΕΛΑΣ του Παπουτσή τους αφήνει να χτυπάνε καθημερινά πρόσφυγες και να περιφέρονται στα κανάλια για να αυτοδιαφημίζονται».