Δολοφονία 7χρονης τσιγγάνας στο Μενίδι. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Είναι το ίδιο αληταριό που συστηματικά σε κάθε συλλαλητήριο - προφανώς κατόπιν εντολών - εμβολίζει εν ψυχρώ διαδηλωτές παίρνοντας φόρα και πέφτοντας πάνω τους με τα μηχανάκια. Το ίδιο αληταριό που όταν δεν πίνει ακούραστα φραπέδες με τις μηχανές παρκαρισμένες πάνω σε πεζόδρομους και πλατείες, τρέχει σαν δαιμονισμένο στους δρόμους της Αθήνας παραβιάζοντας κάθε κανόνα κυκλοφορίας και οδήγησης, μπαίνοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανάποδα σε μονόδρομους, καβαλώντας πεζοδρόμια.

Ενστολες συμμορίες, που τριγυρνάνε εδώ κι εκεί, έχοντας πάντα αναμμένους τους γλόμπους για να προκαλούν ανασφάλεια και ανησυχία, μέχρι να πιάσουν βρίζοντας και χτυπώντας τον επόμενο επικίνδυνο «εγκληματία» που θα πέσει στο δρόμο τους, δηλαδή κάποιο φτωχό μετανάστη που καθαρίζει τζάμια στα φανάρια.

Η μικρή εφτάχρονη, Έρικα που έλεγε τα κάλαντα στο Μενίδι ήταν η πρώτη νεκρή θύμα της σκλήρυνσης της πολιτικής της κυβέρνησης, της απόφασης του ΠΑΣΟΚ να παίξει δίπλα στο χαρτί του ρατσισμού, το χαρτί του «νόμου και της τάξης». Εκατοντάδες τσιγγάνοι βγήκαν στους δρόμους ενάντια στη δολοφονία την ίδια μέρα για να βρεθούν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, ενώ λίγες ώρες μετά ο δολοφόνος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος σαν να μην τρέχει τίποτα.

Την Παρασκευή έγινε πορεία στους δρόμους του Μενιδίου με τη συμμετοχή των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Δίκτυου, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλων οργανώσεων και ανένταχτων. «Συμμετείχε εκατοντάδες κόσμο, ξεκινήσαμε από την πλατεία Κάραβου και μέσω της πλατείας Αγ. Βλάσση φτάσαμε στο Δημαρχείο και μετά στο σημείο που έγινε η δολοφονία φωνάζοντας ‘ΕΛ.ΑΣ ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών’, ‘λεφτά για την παιδεία, λεφτά για την υγεία όχι για πογκρόμ και την αστυνομία’» μας λέει ο Μιχάλης Βερβέρης υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Δυτική Αθήνα. «Εκεί αφήσαμε το πανώ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ζητούσε να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπου ήδη οι γείτονες είχαν αφήσει λουλούδια. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία τρομοκρατούσε από το πρωί λέγοντας στους μαγαζάτορες ότι θα έρθουν οι τσιγγάνοι με τους κουκουλοφόρους να τους κάψουν τα μαγαζιά, το κλίμα τρομοκρατίας δεν πέρασε, η πορεία έγινε και κατάφερε να στείλει το μήνυμα της αντίστασης».

«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση  να παίξει το χαρτί του ρατσισμού και ‘ασφάλειας’ για  να αποπροσανατολίσει για την ένοχη πολιτική της που σπέρνει τη φτώχεια και ρημάζει τις γειτονιές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Το αίτημα της διάλυσης των επικίνδυνων ομάδων Δίας και Δέλτα, όπως και όλων των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ κλπ.), έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο».