ΟΙΚΟΜΕΤ - Πρωτοχρονιάτικες απολύσεις

«Η πολιτική ηγεσία του ΗΣΑΠ ζήτησε περικοπές και έτσι δεκάδες καθαρίστριες κλήθηκαν παραμονές πρωτοχρονιάς επειγόντως στα γραφεία της ΟΙΚΟΜΕΤ είτε για να παραλάβουν την απόλυσή τους ή γιά να  υπογράψουν μετατροπή των συμβάσεών τους σε 4ωρες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων Καθαρισμού. «Το σωματείο αμέσως μόλις ενημερώθηκε σταμάτησε τη διαδικασία αυτή και με τη συμπαράσταση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη διοίκηση του ΗΣΑΠ και της ομοσπονδίας πέτυχε 10ήμερη αναστολή και αγωνιζόμαστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις, τουλάχιστον όσων δεν πήραν την αποζημίωση και γενικά δεν αποδέχθηκαν την απόλυσή τους. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να σταματήσουν οι περικοπές στο έργο και να εξοφληθούν άμεσα τα καθυστερούμενα δεδουλευμένα μας».

«Την Δευτέρα πήγαμε μαζί με αρκετές απολυμένες στα γραφεία του ΗΣΑΠ και είχαμε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο στον ΗΣΑΠ και είπαμε ότι δεν αποδεχόμαστε ούτε τις απολύσεις, ούτε τη μείωση του ωραρίου. Αν δεν βρεθεί λύση θα μας βρουν μπροστά στα τρένα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Μάγια Ντίτσεβα από το ΔΣ του Σωματείου.

Ο μόνος δρόμος για να κρατήσουν τη δουλειά τους οι εκατοντάδες εργαζόμενες στην «Οικομετ» και την «Οικολογική» είναι ο κοινός απεργιακός αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ και το ΜΕΤΡΟ που βρίσκονται σε απεργιακό ξεσηκωμό. Με αίτημα, καμιά απόλυση, καμιά μείωση μισθού, μόνιμη δουλειά για όλους σε φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες.