ΟΛΜΕ –ΔΟΕ: Όχι στην κατάργηση σχολείων

Είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς πριν καν ξανανοίξουν τα σχολεία. Την Παρασκευή 7/1 πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κινητοποίηση από τη Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών, το Σωματείο Εκπαιδευτικών με 24μηνο+ΑΣΕΠ και μόνιμους εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Παιδείας. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν ο μαζικός διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα σχολεία

Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου αρνήθηκε αρχικά να δεχτεί την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών που ήθελαν να δώσουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα σχολεία και να απαιτήσουν να γίνουν οι διορισμοί.

Τελικά, μετά από μαχητική και επίμονη προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί μπόρεσαν να μπουν στο Υπουργείο παρά την αστυνομοκρατία που επικρατούσε και να δουν την υφυπουργό παρά και τη δεύτερη άρνηση ενώ ήταν μέσα στο χώρο του Υπουργείου.

Η αντιμετώπιση της υφυπουργού ήταν ξανά αφηρημένη και αλαζονική όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που κοινά εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί. «Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά το τέλος της συνάντησης είναι ενδεικτικό του πόσα ψέματα και πόση λάσπη μπορούν να χωρέσουν σε ένα κακογραμμένο κείμενο. Καμία απάντηση, καμία δέσμευση παρά μόνο κοροϊδία και άγνοια ή όπως λέει και ο λαός «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Διότι η δήλωση ότι οι διορισμοί θα γίνουν με βάση τις ανάγκες, όταν ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συγχωνεύσεις σχολείων, η κατάργηση των αντισταθμιστικών προγραμμάτων και των τάξεων ένταξης, πράγματι είναι κοροϊδία… Και να σας θυμίσουμε ότι οι πιστώσεις για τους συγκεκριμένους διορισμούς του Σεπτέμβρη έχουν ήδη εγκριθεί… πού είναι αυτά τα λεφτά;»