Πετάξτε έξω τους φασίστες

Η επίθεση στη Λέσχη, όπου συχνάζουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι αλλά και κόσμος της γειτονιάς έγινε με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιούσαν στο χώρο αγωνιστές της Εργατικής Αλληλεγγύης και της Ενωσης Μεταναστών Εργατών. Οι σύντροφοι, μαζί με τους εργαζόμενους του ΗΛΠΑΠ που βρίσκονταν εκεί και τις εργαζόμενες του κυλικείου, κατάφεραν να διώξουν τους φασίστες. Ομως η ναζιστική επίθεση σε χώρο εργαζόμενων, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της τρόικα, είναι πρόκληση και χρειάζεται μόνιμη απάντηση από το συνδικάτο.

“Πήγαμε στη συνέλευση των εργαζόμενων του ΗΛΠΑΠ τη Δευτέρα, ενημερώναμε τον κόσμο για την φασιστική επίθεση που έγινε την περασμένη βδομάδα στον ίδιο το χώρο της συνέλευσης και φυσικά για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη”, μας είπε η Θένια Ασλανίδη. “Είχαμε κείμενο υπογραφών που εξηγούσε το γεγονός και καταδίκαζε τη φασιστική επίθεση και ζητούσε τη συμμετοχή του Σωματείου στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Υπήρχε κόσμος που υπέγραφε το κείμενο, άλλος κόσμος δεν γνώριζε για το περιστατικό της επίθεσης, γενικά άνοιγε μεγάλη συζήτηση για το θέμα. Πολλοί υπέγραψαν το κείμενο και αγόρασαν την Εργατική Αλληλεγγύη.

Μέτωπα

Δε θα μείνει έτσι η προσπάθεια των φασιστών να εισχωρήσουν στους χώρους των εργαζόμενων στον ΗΛΠΑΠ, θα συνεχίσουμε να τους παλεύουμε. Η αριστερά είναι δυνατή στον ΗΛΠΑΠ και δεν πρέπει να διστάζει να ανοίγει αυτή τη μάχη. Οπως ανοίγει τις απεργίες, χρειάζεται να συνδέει τα δύο μέτωπα, γιατί δυνατό εργατικό κίνημα σημαίνει να πετάξουμε έξω τους φασίστες”.

Ανάλογη παρέμβαση έκαναν οι αγωνιστές της Εργατικής Αλληλεγγύης και της ΚΕΕΡΦΑ στη γενική συνέλευση της ΕΘΕΛ με μεγάλη επιτυχία. Αφού παρέδωσαν το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό ψήφισμα στο προεδρείο του Συνδικάτου, ζήτησαν να μιλήσουν στους εργαζόμενους για το θέμα. Την τοποθέτηση έκανε ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ που στάθηκε στα εξής: “Χαιρετίζουμε τον αγώνα σας, εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία και τους άλλους εργατικούς χώρους. Το παράδειγμά σας έχουμε στους δικούς μας χώρους. Μπορείτε να προχωρήσετε και σε διαρκείας, θα είμαστε μαζί σας. Η κυβέρνηση κάνει την επιλογή να τα δίνει όλα στους τραπεζίτες.

Την ίδια στιγμή, παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίζει από τις επιλογές της, για να μας πείσει ότι δεν φταίνε τα μέτρα της αλλά οι μετανάστες. Αν περάσουν τα ρατσιστικά μέτρα, θα χάσουμε όλοι οι εργάτες που παλεύουμε το μνημόνιο. Καταγγέλλουμε τις φασιστικές επιθέσεις στην πλατεία Αττικής και καλούμε το Συνδικάτο της ΕΘΕΛ στις 15 Γενάρη να είναι με το πανό του στις 2μμ στα Προπύλαια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο”. Όταν τελείωσε η ομιλία, χειροκρότησε όλη η ΕΘΕΛ. Πολλοί εργαζόμενοι, αμέσως μετά, πήραν αντιρατσιστικά αυτοκόλλητα και έδωσαν συγχαρητήρια στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.