Πρωτοβουλία υπεράσπισης της δημόσιας συγκοινωνίας

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν ξεκινήσει έναν σκληρό αγώνα κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης να διαλύσει τις δημόσιες συγκοινωνίες. Ο αγώνας τους χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των εργατών και της νεολαίας για να νικήσει και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του μνημονίου. Αυτή την προσπάθεια, να εκφραστεί η συμπαράσταση μαζικά στο δρόμο και τους χώρους, οργανώνει η Πρωτοβουλία και γι' αυτό είναι τόσο σημαντική η δημιουργία της.

“Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ κάθε μέρα ρίχνουν τόνους λάσπης στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών. Μιλάνε για υπέρογκους μισθούς, για χρέη των εταιριών για τα οποία υποτίθεται ότι φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα οποία πληρώνουμε εμείς. Λένε απλά ψέματα”, αναφέρει η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας που καλεί στο συλλαλητήριο, “Στρώνουν έτσι το έδαφος για να βγουν μετά κυβέρνηση και επιχειρηματίες να μας πουν ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στους ιδιώτες και να διαλύσει το συνδικαλισμό σε ένα από τα ισχυρότερα κομμάτια της εργατικής τάξης. Και δεν είναι μόνο οι συγκοινωνίες. Κάθε τι δημόσιο και κοινωφελές, η κυβέρνηση θέλει να το απαξιώσει για να το πουλήσει στη συνέχεια σε ιδιώτες. Το έκανε με τον ΟΣΕ, προσπαθεί να το κάνει με τις αστικές συγκοινωνίες και θέλει να συνεχίσει με τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και κάθε δημόσια υπηρεσία.

Τώρα είναι η στιγμή στο πλευρό των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Γιατί η διάλυση των αστικών συγκοινωνιών θα σημάνει χτύπημα για όλους. Θα σημάνει αύξηση των εισιτηρίων που θα πληρώσουμε όλοι μας. Θα σημάνει χειρότερες συγκοινωνίες μέσα από τις περικοπές των δρομολογίων. Θα σημάνει χτύπημα του συνδικαλισμού σε ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια των εργαζόμενων για να μπορέσουν στη συνέχεια να χτυπήσουν όλους τους εργαζόμενους. Γι' αυτό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο συλλαλητήριο ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει τις αστικές συγκοινωνίες την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 6μμ στα Προπύλαια. Για να διαδηλώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες την πρόθεσή μας να υπερασπίσουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες και κάθε κοινωνικό αγαθό από τα χέρια της κυβέρνησης της τρόικα και του ΔΝΤ”.