Αντιφασιστικό κίνημα
Nτροπή η κάλυψη της Χ.Α.

Ντροπή και οργή νιώσαμε οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ με την κάλυψη και μετάδοση από την ΕΡΤ της προεκλογικής εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής.
 
Μετά από έναν αγώνα δύο χρόνων, με στόχο να ανοίξουμε την ΕΡΤ ως φωνή της κοινωνίας, την Παρασκευή από τις συχνότητές της ακούστηκε ο ρατσιστικός λόγος της Χ.Α.
 
Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες μέσα από το αντιφασιστικό κίνημα, το μόνο που θα θέλαμε να μεταδίδουμε από τη Χ.Α. θα ήταν η δίκη της.
 
Είναι προκλητικό για εμάς να θέτει η διακομματική ως υποχρέωση της ΕΡΤ την κάλυψη της Χ.Α. Κι αυτό γιατί δεν είναι, όπως προσπαθεί και η ίδια να παρουσιαστεί, ως το τρίτο κόμμα στη Βουλή. Πρόκειται για ένα ναζιστικό μόρφωμα, με πολλά θύματα. Δεν ξεχνάμε πως ο Παύλος Φύσσας, ο Σαχζάτ Λουκμάν είναι μόλις δύο από τα πολλά θύματά της. Δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες ή στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ο ρατσιστικός λόγος είναι κάλεσμα για νέες δολοφονικές επιθέσεις και όχι δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.
 
Έτσι, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουμε να παλέψουμε και με τη λογική πως η Χ.Α. δικαιούται ραδιοτηλεοπτικό χρόνο προς χάριν της αντικειμενικής ενημέρωσης. Και σε αυτή τη μάχη θα πρέπει να βγουν μπροστά οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Όταν μας λένε ότι  έχει ευθύνη το να μην καλύπτεις και μεταδίδεις την Χ.Α. απέναντι στην αντικειμενικότητα, εμείς απαντάμε ότι  το να αναπαράγεις το λόγο της Χ.Α. έχει ευθύνη απέναντι στη κοινωνία για τα εγκλήματα μίσους που προκαλεί.
Ειρήνη Φωτέλλη εργαζόμενη ΕΡΤ
υποψήφια Επικρατείας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ