Αντιρατσιστικό κίνημα
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το πέλαγος “Μινωταύριο”

Ακόμα και τα εντελώς αναίσθητα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας, λένε: «ζούμε ένα μεγάλο δράμα τους τελευταίους δύο μήνες, γιατί ήμασταν απροετοίμαστοι”. Η επίσημη απάντηση είναι ότι δεν είχαμε τις υποδομές που χρειαζόταν αλλά τώρα θα πάρουμε τα χρήματα που χρειάζεται από την ΕΕ έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αυτές τις υποδομές. Τα χρήματα λένε καμιά φορά ότι είναι 300.000 και καμιά φορά τα ανεβάζουν και στα 3 εκατομμύρια. 
 
Το 2012 η Ελλάδα πήρε από την ΕΕ από το Ταμείο που αφορά τους πρόσφυγες 3.601.857 ευρώ. Ταυτόχρονα πήρε από το ταμείο της ΕΕ που προβλέπει την αντιμετώπιση πιθανών εξωτερικών κινδύνων (δηλαδή ανθρώπους που έρχονται μέσα στη Ευρώπη χωρίς να τους θέλει) 44.745.804 ευρώ. Από το Ταμείο που για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τους, η Ελλάδα πήρε 37. 357. 612 ευρώ. Συνολίκα δηλαδή από την μια μεριά 3.600.000 και από την αλλη μεριά 82 εκατ.
 
Άρα λοιπόν προφανώς και ήμασταν απροετοίμαστοι αλλά για ένα απλό, αυτονόητο πράγμα που υπάρχει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ότι ποτέ πριν δεν έχει υπάρξει, έστω και μία μητέρα η οποία βλέποντας ότι τα παιδιά της θα πεθάνουν μέσα στην ημέρα είτε από βόμβες είτε από παρακρατικές οργανώσεις είτε από πείνα, να αποδεχτεί να παραμείνει εκεί που βρισκόταν για να πεθάνουν τα παιδιά της. 
 
Εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι είναι αγύρτες όσοι ισχυρίζονται ότι θα κάνουν πραγματικότητα κάτι το οποίο είναι αδύνατον. Και οι αγύρτες στο χώρο της πολιτικής μπορεί να κερδίζουν για τον εαυτό τους κάποιες ψήφους για ένα χρονικό διάστημα, αλλά ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να ενισχύουν τους κατ’ εξοχήν αγύρτες της πολιτικής που είναι η ναζιστική ακροδεξιά. Όποιος το κάνει πρέπει να ξέρει ότι ουσιαστικά προετοιμάζει την Ευρώπη γι’ αυτό που έζησε από το 1933 έως το 1945. Και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε σε καμία περίπτωση. 
 
Φόρος αίματος
 
Από το 1992 μέχρι το 1998 στον Έβρο σκοτώθηκαν 30 μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν. Τότε είχε ναρκοπέδια και πέθαιναν προσπαθώντας να περάσουν από’ κει. Ένα τριακοστό περίπου προσπαθούσε να περάσει από το Αιγαίο. Αλλά στο Αιγαίο από το ’92 μέχρι το ’98 παρόλο που ο αριθμός ήταν μικρός είχαν πνιγεί 139 άτομα. Δε γνωρίζανε από τότε πόσοι θα είναι οι νεκροί από πνιγμούς όταν θα κλείσει ο Έβρος; Γιατί τον κρατάνε; Για ένα απλό λόγο. Λένε ότι ακόμη και αν δεχτούμε κάποιους πρόσφυγες (και θα δεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια) θα πρέπει να ξέρουν αυτοί που ξεκινούν από τις χώρες τους ότι πληρώνουν όχι μόνο τους διακινητές αλλά και έναν ειδικό φόρο. Έναν φόρο Αίματος που λέει ότι από αυτούς που ξεκινούν το 20% θα πνίγονται και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν. 
 
Το τελευταίο καιρό λέω ότι η θάλασσα του Αιγαίου έχει αυτή τη μοίρα. Ο Ίκαρος και Δαίδαλος ηταν δύο άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν να δραπετεύσουν και να αναζητήσουν την ελευθερία τους. Ο ένας πνίγηκε. Ο Φόρος Αίματος στο Ικάριο πέλαγος ήταν 50%. Το Αιγαίο πέλαγος φέρει το όνομα του από το γεγονός ότι Αθηναίοι για να μπορούν να ζουν σε σχετικές συνθήκες ελευθερίας και να μπορούν να επιβιώνουν έπρεπε να πληρώνουν έναν φόρο αίματος, να δίνουν νεαρά αγόρια και κορίτσια θυσία στο Μινώταυρο. Και το Αιγαίο πήρε το όνομά του από τον Αιγαία όταν είδε να γυρίζουν πίσω και θεώρησε ότι αυτός ο φόρος Αίματος θα υπάρχει πάντοτε, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Προφανώς λοιπόν για φόρο αίματος μιλούμε και σήμερα. Μινωταύριο πέλαγος θέλουν οι σημερινοί ιμπεριαλιστές να κάνουν το πέλαγος αυτό και δεν θα τους το επιτρέψουμε.