Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Κάλεσμα στην Γενική Απεργία

Kάλεσμα για τη Γενική Απεργία στις 4/2 έβγαλαν και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μετά τις Συνελεύσεις των Προέδρων των πρωτοβάθμιων συλλόγων τους που έγιναν στις 29 και 30 Γενάρη αντίστοιχα. 
 
Kοινός παρανομαστής στις συνεδριάσεις και των δύο Ομοσπονδιών ήταν ο προβληματισμός για τις μικρές Γενικές Συνελεύσεις που προηγήθηκαν παρά την οργή που υπάρχει μέσα στους εκπαιδευτικούς. 
 
Στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που έγινε την Παρασκευή 29 Γενάρη υπήρξαν τοποθετήσεις που τόνισαν ότι χρειάζεται να υπάρχει χρόνος πριν από τη συνέλευση των προέδρων έτσι ώστε να οργανωθούν καλύτερα οι Γενικές Συνελεύσεις και όχι να μπαίνει ένα τυπικό πρόγραμμα. Υπήρξαν και πιο καυστικές τοποθετήσεις. 
 
Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης από το Σύλλογο Αμαρουσίου στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η ηγεσία της ΔΟΕ δεν παίρνει ξεκάθαρες θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα είτε το δημοψήφισμα το καλοκαίρι είτε τώρα στις διαδικασίες του «εθνικού διαλόγου». Τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία οργάνωσαν κινητοποιήσεις ενάντια στο διάλογο-απάτη, όμως η Ομοσπονδία δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, ενώ συμμετέχει στις διαδικασίες μετά από απόφαση που υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και Εκ-κίνηση. Τόνισε επίσης ότι «χρειάζεται κλιμάκωση των αγώνων με απεργίες, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και συντονισμό». 
Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ έγιναν τοποθετήσεις που επισήμαιναν ότι χρειάζεται κλιμάκωση των αγώνων κι όχι απλά συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΑΔΕΔΥ. Ο Δημήτρης Κοτταρίδης από την Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας ανέφερε ότι η συνέλευση που έγινε στις 19/1 αποφάσισε να προχωρήσει σε μια «τοπική πρωτοβουλία με συντονισμό των σωματείων για να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού», ενώ τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να στοχεύουν στην ανατροπή της επίθεσης κι όχι απλά να είναι για διαμαρτυρία. 
 
Η Άννα Μπαχτή από την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής θύμισε ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει ακυρώσει δύο φορές το τελευταίο διάστημα τη Γενική Συνέλευση Προέδρων με αποτέλεσμα να μην δίνει το απαιτούμενο μήνυμα για αγώνα προς τους καθηγητές. Τόνισε επίσης ότι πρέπει τα συνδικάτα να εξηγούν ότι υπάρχει άλλος δρόμος με τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ. Ενημέρωσε ότι η δική της ΕΛΜΕ έχει βρεθεί στα μπλόκα των αγροτών στα Μεσόγεια, ενώ πρότεινε μετά την 24ωρη να υπάρξει νέα 48ωρη μαζί με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων.
 
Οι ημερομηνίες για τις νέες Γενικές Συνελεύσεις θα ανακοινωθούν μετά τη Γενική Απεργία.