Ξεσηκωμός για την Πανεργατική και τη συνέχεια

Το πρωί της Τετάρτης, όλος αυτός ο κόσμος θα ξεχειλίσει τους δρόμους. Το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να γεμίσει από διαδηλωτές και τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να καλύψουν το γεγονός. Μεγάλες αναμένεται να είναι και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στο Μουσείο, στην Πατησίων, στις 10πμ έχουν την προ-συγκέντρωσή τους τα σωματεία που πρωτοστάτησαν στο Συντονισμό από τα κάτω προκειμένου να γίνουν οι απεργίες στις 17 Δεκέμβρη και στις 10 Φλεβάρη που οδήγησαν στην πανεργατική απεργία στις 24 Φλεβάρη. Εκεί θα βρεθεί το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, είναι καλεσμένη στις 11 στο Πεδίο του Αρεως. Στις 12 στην Ομόνοια, έχουν τη συγκέντρωσή τους οι Ομοσπονδίες του ΠΑΜΕ.

Οι χιλιάδες των εργαζομένων και όχι μόνο που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι που να ξεκινάει από το Πεδίο του Αρεως και να τελειώνει στο Σύνταγμα και ακόμα παρά πέρα - αυτός είναι ο ρόλος που πρέπει να παίξουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν στην προσυγκέντρωση στο Μουσείο. Να τρίξει η Αθήνα.

Και ταυτόχρονα να κάνουμε να ακουστεί δυνατά σε όλη την πορεία το σύνθημα «ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ - απεργία διαρκή». Οχι μόνο για να στείλουμε στις συνδικαλιστικές ηγεσίες το μήνυμα ότι είναι αναγκασμένες να καλέσουν νέα πανεργατική απεργία, αλλά και για να ακουστεί καθαρά η πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κάθε χώρο με απεργίες διαρκείας και συντονισμό και οργάνωση των εργαζόμενων από τα κάτω. Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας με γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και περιφρουρήσεις - που ήδη έχουν αρχίσει να συμβαίνουν σε μια σειρά από χώρους.

Στις 24 Φλεβάρη η εργατική τάξη μπορεί να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στον Παπανδρέου, τον Παπακωσταντίνου, το Δασκαλόπουλο, τους τραπεζίτες και τους φίλους τους στην ΕΕ που θέλουν να μας βάλουν να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα στα αδέλφια μας σε όλη την Ευρώπη ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, είτε ντόπιοι είτε μετανάστες, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, από το Ηράκλειο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τη Μυτιλήνη μέχρι τα Γιάννενα είμαστε εδώ - alive and kicking - και δεν αστειευόμαστε καθόλου.