Εργατικό κίνημα
ΔΕΗ: Κινητοποίηση στις 11 Ιούλη

Με κινητοποίηση διέκοψε η ΓΕΝΟΠ την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ την Πέμπτη 30 Ιούνη, για να εμποδίσει τη λήψη απόφασης για τη διάσπαση του ΑΔΜΗΕ. Η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 11 Ιούλη, στις 11πμ στο ξενοδοχείο Κάραβελ, και οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση. 
 
Είναι ευκαιρία και ανάγκη εκείνη την ημέρα να συντονιστούν όσοι παλεύουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις: οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Στις 6 Ιούλη θα έχει προηγηθεί η απεργία του ΟΣΕ με τη στήριξη των υπόλοιπων εργαζόμενων στις συγκοινωνίες και η κινητοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Μια συντονισμένη κινητοποίηση μπορεί να εμποδίσει τη διάσπαση του ΑΔΜΗΕ και συνολικά το ξεπούλημα της ΔΕΗ. 
 
Η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση-απάντηση της στη λάσπη του νυν προέδρου του Ομίλου της ΔΕΗ, Παναγιωτάκη (είχε διατελέσει πρόεδρος στην Ομοσπονδία) αναφέρει: «η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαχρονικά έχει σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις, ψηφισμένες μέσα από τα Συνέδριά της οι οποίες είναι ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ, όπως και ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μας ενέπνευσε και μας εκπαίδευσε κατά την πολυετή θητεία του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνεπώς, χρειάζεται να του υπενθυμίσουμε ότι μέθοδοι τύπου “Γκαίμπελς” είναι καταδικασμένες από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ».