Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι

Μαρούσι

Καταγγελία για την αντιδημοκρατική στάση της Δημοτικής Αρχής Πατούλη στο Μαρούσι  και την αυθαίρετη άρνησή της να συζητηθεί ψήφισμα για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Ιούνη, εξέδωσε η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση «Εκτός των Τειχών».
 
Όπως καταγγέλλει ο Τάσος Σπυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος  «πρόκειται για μία αυθαίρετη και αντιδημοκρατική άρνηση (για πολλοστή φορά) της Δημοτικής Αρχής να θέσει προς συζήτηση ψήφισμά μας για το προσφυγικό. 
 
Επαναφέρουμε με επιμονή το αίτημά μας: Το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την δημιουργία ξενώνα προσωρινής διαμονής και ανοικτής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Για το σκοπό αυτό να διατεθεί κατάλληλο κτίριο είτε του Δήμου είτε όποιο άλλο κτίριο είναι διαθέσιμο στην περιοχή και προσφέρεται. Ο δήμος να αναλάβει τη φιλοξενία παρέχοντας όλα τα απαιτούμενα υλικά αγαθά (τροφή, επιπλέον υποδομή που τυχόν χρειαστεί, κλπ), φροντίδα υγείας, κοινωνική στήριξη, κλπ, με χρηματοδότηση από κράτος/περιφέρεια. Παράλληλα και με τη συνδρομή των αλληλέγγυων κατοίκων της περιοχής, μέσα από τα σωματεία και τις συλλογικότητές της γειτονιάς μας, να συμβάλλουμε τόσο στη διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσής τους αλλά και στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων/μεταναστών που θα έρθουν στην περιοχή μας.
 
Ταυτόχρονα ζητάμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια αντί να διαθέτουν κονδύλια για φράκτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και μηχανισμούς καταστολής, αντί να εκχωρούν δημόσιες υπηρεσίες πρόνοιας σε ιδιωτικές εταιρίες και να χρηματοδοτούν τις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο., να διαθέσουν τα αναγκαία κονδύλια για τη δημιουργία μικρών ξενώνων ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων, μεταναστών και αστέγων, μέσα στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης καθώς και δημόσιων δομών πρόνοιας, κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αυτές».
 

Κερατσίνι

Εκδήλωση με θέμα: Ισόβια στους δολοφόνους της Χ.Α., διοργανώνουν την Πέμπτη 14/7 στην πλατεία Ζαρντέν, στις 7.30μμ, η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου-Νίκαιας. 
 
Ομιλητές είναι οι: Π. Κωσταντίνου, συντ. ΚΕΕΡΦΑ, Κ. Παπαδάκης, πολ. αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ν. Χατζηανδρέου, ΕΛΜΕ Πειραιά, Α. Αμπουχαμέντ, αιγύπτιος αλιεργάτης, Θ. Διαβολάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την εκδηλωση συντονίζει η Κ. Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους: ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ, SOB(X-KAPE), 518 PTRVC. 
 

Ηράκλειο Αττικής

Συναυλία με κεντρικό σύνθημα «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας στη φυλακή οι νεοναζί», διοργανώνουν την Πέμπτη 14/7, στις 7μμ στο θεατράκι στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηρακλείο οι ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μαρουσιού και Ν. Φιλαδέλφειας.
 
Στη συναυλία θα παίξουν οι χιπ χοπ καλλιτέχνες Ιnfinik, Βδέλυγμα, Sonder, Renegade Instruments, Cerebro, Real Eyes, Tozi, Loonatik, Axer. Την ίδια μέρα στις 8πμ η τοπική ΚΕΕΡΦΑ καλεί αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.