Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Διεθνής Συνάντηση τον Οκτώβρη

Κάλεσμα για Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνή Συνάντηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, στις 15-16 Οκτώβρη στη Αθήνα απευθύνει η ΚΕΕΡΦΑ σε εργαζόμενους και εργαζόμενες, συνδικάτα, κινήσεις αλληλεγγύης προσφύγων, κοινότητες μεταναστών και Ρομά, κινήσεις LGTBQ.  
 
Η Πανελλαδική και Διεθνής Συνάντηση γίνεται φέτος για τέταρτη χρονιά, μετά την πρώτη που έγινε τον Οκτώβρη του 2013, ένα μήνα σχεδόν μετά τη δολοφονία Φύσσα και το ανεπανάληπτο αντιφασιστικό κίνημα που ακολούθησε. Φέτος στο πανελλαδικό και διεθνές ραντεβού του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος έχουμε να συζητήσουμε πώς παλεύουμε την Ευρώπη Φρούριο, την ισλαμοφοβία και τη φασιστική απειλή.  
 
“Εδώ και ένα χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη με τη δράση τους ταρακούνησαν τα θεμέλια της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης”, αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ.
 
“Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απάντησαν στο μαζικό κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που ξεδιπλώθηκε παντού απαιτώντας ανοιχτά σύνορα, με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας για να αποπροσανατολίσουν από τις πολιτικές λιτότητας και τις πολεμικές τους επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Καταπατούν το δικαίωμα στο άσυλο για τους πρόσφυγες τσαλαπατώντας την Συνθήκη της Γενεύης. Στρατιωτικοποιούν την φύλαξη των συνόρων στέλνοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μαζί με την FRONTEX.
 
Aυτές οι πολιτικές δίνουν ώθηση στα νεοναζιστικά, ξενοφοβικά και ακροδεξιά κόμματα, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν στη Γαλλία, το UKIP στη Βρετανία, την Εναλλακτική για την Γερμανία, την ακροδεξιά στην Αυστρία. Είναι επείγουσα η ανάγκη πανευρωπαϊκού συντονισμένου αγώνα ενάντια στην απόπειρα των δυνάμεων του φασισμού να καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, να σπείρουν το φόβο και να κερδίσουν από την απογοήτευση και την κατάρρευση των παραδοσιακών κομμάτων. Χρειάζεται να τους φράξουμε το δρόμο ενωτικά και αποφασιστικά. 
 
Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και για 14 μήνες ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνιόταν να μετακινήσει την δίκη στο Εφετείο Αθηνών. Η Αστυνομία κάνει ξανά πλάτες στην νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δίνοντας κάλυψη για τις ρατσιστικές φιέστες μίσους κατά των προσφύγων όπως και για επιθέσεις κατά αγωνιστών και δημοσιογράφων. Οι χρυσαυγίτικες διώξεις κατά αγωνιστών συνεχίζονται”.