Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Περιστέρι πόλη ανοιχτή

Ανοιχτή εκδήλωση -συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Ιούλη στις 7.30μμ στην πλατεία Δημαρχείου με κεντρικό σύνθημα “Περιστέρι-πόλη ανοιχτή, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες”, διοργανώνει η τοπική ΚΕΕΡΦΑ. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Αμτζάτ Αλ Φαχούρι πρόσφυγας από τη Συρία, η Αντωνία Βαφειάδου Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου, η Νίκη Αργύρη από την ΚΕΕΡΦΑ και η Ιωαννά Παπά από ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων. Στην εκδήλωση θα γίνουν επίσης μία σειρά χαιρετισμοί εκπροσώπων από σωματεία της περιοχής όπως από το νοσοκομείο Αττικό, την Ένωση Γονέων Περιστερίου και την ΕΛΜΕ. Αμέσως μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συναυλία , την οποία θα ανοίξει ροκ ντουέτο και θα ακολουθήσουν τα  συγκροτήματα The Randen, Desert Monks, Afro Cargo +. 
 
“Ενόψει της εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα οργανώθηκαν ανοιχτές εξορμήσεις και στην πλατεία Άνω Λιοσίων, στον κεντρικό πεζόδρομο Περιστερίου, στην πλατεία Ιλίου, στην Πετρούπολη, στο Μετρό του Αιγάλεω, στον Άγιο Ιερόθεο, με πολύ καλή ανταπόκριση. Το ίδιο κλίμα υπήρχε και στις περιοδείες στους εργατικούς χώρους όπως στην Ξυλοτεχνία και στο Δημαρχείο Περιστερίου, στη Νομαρχία, στον ΟΑΕΔ, στο Αττικό, στο Θριάσιο, στην εφορία και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, στο γκαράζ και το Δημαρχείο Πετρούπολης. Η αφίσα της εκδήλωσης έφτασε σε όλους αυτούς τους χώρους και ταυτόχρονα σε γειτονιές όπως στον Άγιο Ιερόθεο, στην Ανθούπολη, στο Λόφο”, μας είπε η Λίλιαν Μπουρίτη.  
 
“Ειδικά στην Ξυλοτεχνία στο Περιστέρι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους. Κάποιοι δήλωσαν ότι θα έρθουν στην εκδήλωση για να στηρίξουν το αίτημα για την ένταξη των προσφύγων στις πόλεις. Μάλιστα την προηγούμενη περίοδο είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία 2-3 εργαζομένων για συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες. Ανάλογο κλίμα αλληλεγγύης υπάρχει παντού. Σαν ΚΕΕΡΦΑ κάναμε τη σύνδεση με το  Brexit και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 5 Ιούλη, εξηγώντας ότι χρειάζεται να δώσουμε την κόντρα με τα μνημόνια στο πλευρό των προσφύγων”.   
 
Η πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου διεκδικεί να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά δημοτικά κτίρια, να γίνουν μαζικές προσλήψεις και διορισμοί μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων μας. Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση-κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά. Δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων και όλων των απόρων στα μέσα συγκοινωνίας.