και στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε την ανταπόκριση που μας έστειλε ο Νίκος Χατζάρας.

«Στη τρίτη βδομάδα μπήκε η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Γάνι Πελ, εκπρόσωπος των 50 απεργών της Θεσ/νίκης, στην εκδήλωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Κέντρου Θεσσαλονίκης: οι απεργοί είναι καλά στην υγεία τους, με ανεβασμένο ηθικό από τις κινήσεις συμπαράστασης που βλέπουν καθημερινά.

Πράγματι, μέσα στις δύο βδομάδες, είναι τόσες οι εκδηλώσεις συμπαράστασης που ανατρέπουν την προσπάθεια συκοφάντησης και απομόνωσης που έστησε η κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ. Πολύ σημαντικά σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν τα ψηφίσματα συμπαράστασης από τα συνδικάτα: Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Δ’΄ΕΛΜΕ, Συλ. εργ. ΕΛΤΑ, Σωματείο «Βοήθεια στο Σπίτι» Κ. Μακεδονίας, κ.α.

Ως ΚΕΕΡΦΑ και ΕΜΕ έχουμε δει τους απεργούς πείνας και συζητήσαμε πως θα απλώσουμε τον αγώνα τους στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές. Κάναμε τρεις εκδηλώσεις συμπαράστασης από τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ (Δυτικά 2/2, Ανατολικά 3/2 και Κέντρο 5/2). Συμμετείχαμε στη μαζική πορεία που έγινε την Πέμπτη 3/2 και στην συνέλευση των μεταναστών που οργανώθηκε την επόμενη μέρα (με μετανάστες από Αλβανία, Νιγηρία, Σενεγάλη, Αφγανιστάν, Τουρκία). Επίσης, στη συναυλία συμπαράστασης το Σάββατο 5/2.

Ακόμα περισσότερο συνεχίζουμε αυτή τη βδομάδα: να οργανώσουμε μια μεγάλη εκδήλωση στις σχολές και μαζικές εξορμήσεις στις γειτονιές για συλλογή υπογραφών συμπαράστασης. Βλέπουμε ότι η εκτίμηση που λέει ότι: «η απεργία είναι κόντρα στο ρεύμα» είναι λάθος. Το «ρεύμα» της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι κι η νεολαία στηρίζει αυτόν τον αγώνα. Από τη μεριά μας προβάλουμε και την απεργία πείνας των πολιτικών προσφύγων, τη μάχη ενάντια σε τείχος, στρατόπεδα και Frontex και την απαίτηση για διάλυση των φασιστικών συμμοριών. Αλλά και το πόσο απαραίτητη είναι η μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για τη νίκη των αγώνων ενάντια στο Μνημόνιο».