Εργατικό κίνημα
Intracom: Κέρδη για την εργοδοσία, μειώσεις στους μισθούς

Η Ιntracom μπορεί να παρουσιάζει κέρδη σε όλες τις εταιρίες του ομίλου, επιμένει όμως και αυτή τη χρονιά στους μειωμένους μισθούς. Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους, προχωράνε σε γενική συνέλευση, την Τετάρτη 18/1 (11πμ -2μμ, στο Α5) προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους.

“Κήρυξη κατ’ αρχήν 24ωρης προειδοποιητικής Απεργίας σε όλες τις εταιρείες, τη Δευτέρα 23/1 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης” προτείνουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του αντικαπιταλιστικού δικτύου της Πρωτοβουλίας Γένοβα ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Τα αιτήματα που προβάλλουν είναι “η εφαρμογή των παλιών κλαδικών-ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων για όλους τους συναδέλφους και την επαναφορά όλων των μισθών στο επίπεδο του 2010. Να μη γίνει καμιά απόλυση ή εξαναγκασμένη ‘αποχώρηση'. Όχι στο διευθυντικό 'δικαίωμα' της απόλυσης με τη δικαιολογία της αξιολόγησης. Να γίνεται κανονική πληρωμή των υπερωριών με βάση το νόμο. Όχι στις ατομικές συμβάσεις. Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων στη Ηoldings και στην Telecom που να κατοχυρώνουν τα προηγούμενα”.

Επιστροφή

“Η επιστροφή των μισθών με πρώτο άμεσο βήμα την επιστροφή του minimum επιπέδου των μισθών που προέβλεπαν οι κλαδικές-ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις είναι δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα και για τους εργαζόμενους στην Telecom, όπως και για όλους τους συναδέλφους όλων των εταιρειών. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις είναι ο μόνος τρόπος να υποστηρίξουμε αυτά τα αιτήματα στην πράξη και όχι στα λόγια. Δεν πρόκειται να χαρίσει η εργοδοσία συλλογικές συμβάσεις και μισθούς, ακόμη και αν γράφουν οι εταιρείες συνεχώς κέρδη” σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Γένοβα και θυμίζει τις πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες. 

“Οι συλλογικοί αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα (48ωρες το 2011 σε όλες τις εταιρείες, πολυήμερη στη DEFENSE το 2012, στην ΙΝΜΑΙΝΤ και την INTRASOFT πριν 3 περίπου χρόνια) έβαλαν τα φρένα στην πολιτική των μειώσεων των μισθών και στις απολύσεις και δημιούργησαν ένα τείχος στις παραπέρα επιθέσεις. Εντελώς πρόσφατα, πριν 1,5 μήνα η σχεδόν καθολική απόφαση των συναδέλφων στην ΙΝΜΑΙΝΤ μέσα από μαζική στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση να προχωρήσουν σε απεργία για να διεκδικήσουν τον καθυστερούμενο μισθό και τις απλήρωτες υπερωρίες τους, οδήγησε σχεδόν άμεσα σε συμμόρφωση της εργοδοσίας. Η δε συμμετοχή μας στις γενικές απεργίες και τις κεντρικές μάχες ανατροφοδοτεί συνεχώς την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα και τη συλλογικότητά μας απέναντι και στον εργοδότη.

Μόνο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τόσο κεντρικά, όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων, μπορούμε να υπερασπισθούμε μισθούς και θέσεις εργασίας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια, με πρώτο και κύριο τις συλλογικές συμβάσεις”.