Εργατικό κίνημα
ΟΑΣΘ: Δημόσια συγκοινωνία χωρίς μείωση μισθών

Σε εξέλιξη ήταν το μεσημέρι της Τρίτης 23 Μάη συνεδρίαση του ΔΣ του συνδικάτου των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ για να αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από τις 15 Μάη για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και το δώρο Πάσχα. Από εκείνη την ημέρα κανένα λεωφορείο δεν έχει κινηθεί στη Θεσσαλονίκη, η απεργία έχει συμμετοχή 100%. 

O Θανάσης Σκορδάς, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου δήλωσε στην Εργατική Αλληλέγγύη: «Διεκδικούμε να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας και το δώρο του Πάσχα. Αν αυτά τα χρήματα εκταμιευτούν, τότε θα γυρίσουμε στο τιμόνι και θα κινήσουμε τα λεωφορεία. Το υπουργείο πρέπει να πάρει μια σαφή θέση για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Τι θα γίνει με τον ΟΑΣΘ. Συμφωνούν με αυτά που λέει η Διοίκηση του ΟΑΣΘ για περικοπές 30%; Τι θα γίνει με τον ΟΑΣΘ, θα είναι κρατικός, δημοτικός ή θα συνεχίσει στην ίδια μορφή; Εμείς παλεύουμε για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Το πρώτο και βασικό αυτή τη στιγμή είναι να πληρωθούμε για να σταματήσει η οικονομική εξαθλίωση των εργαζόμενων. Στο ΔΣ θα εκτιμήσουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας». 

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ πράγματι έφερε στο προσκήνιο πρόταση για μειώσεις μισθών 30% με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό», ενώ με δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας, Χρήστου Στεφανίδη απείλησε με καταγγελία της σύμβασης των εργαζόμενων που είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2017.