Περιβάλλον
Όχι στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων

Εκδήλωση ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων δημόσιων χώρων οργανώνει η αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση Εκτός Σχεδίου την Κυριακή 28 Μάη στη Νέα Ιωνία. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Πάρσης (Τροχονόμος). 

Στο κάλεσμά της η δημοτική κίνηση αναφέρει: «Είναι γεγονός, όπως σε κάθε δήμο, έτσι και στη Νέα Ιωνία, είναι πλέον μόνιμη η συζήτηση για την εκμετάλλευση "άδειων και ανεκμετάλλευτων χώρων". 

Το ζήτημα είναι όμως ποιον ευνοεί αυτή η κατάσταση και ποιος τελικά κερδίζει από την συγκεκριμένη εκμετάλλευση αυτών των χώρων. Σίγουρα δεν ευνοεί εμάς τους κατοίκους της γειτονιάς που έχουμε ανάγκη από χώρους αναψυχής, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, από χώρους πρασίνου, μη εμπορευματικούς, ανοιχτούς και προσβάσιμους σε όλους και που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Τα σχέδια αυτά, εξυπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματιών/επενδυτών/εργολάβων οι οποίοι βρίσκουν έτοιμους-ελεύθερους χώρους, και με τη συγκατάθεση της δημοτικής αρχής αναπτύσσουν τα κερδοσκοπικά τους σχέδια».