Εργατικό κίνημα
Φασίστες, κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών θα πραγματοποιηθούν στις 25, 26 και 27 Μάη. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο, συνάντησαν όμως την σθεναρή αντίσταση όλων των εργαζόμενων. Με ομόφωνη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής το ναζιστικό ψηφοδέλτιο αποκλείστηκε από τις εκλογές. 

Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε γίνει με την προσπάθεια των χρυσαυγιτών να συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου εργαζόμενων στο Δήμο της Θεσσαλονίκης. 

Οι νεοναζί είναι θανάσιμοι εχθροί της εργατικής τάξης και των συνδικάτων. Ένα ακόμα επεισόδιο από την Βουλή ήρθε να θυμίσει ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζονται και σε ποιο στρατόπεδο ανήκουν. 

Το Συνδικάτο ΙΓΜΕ καταγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή έφτασε να κάνει επερώτηση στη Βουλή για τη δράση του. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, δια του βουλευτού Κιλκίς, Χρήστου Χατζησάββα στις 10/5/2017 με Α.Π. 5545, μεταξύ άλλων, κατηγορεί το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ, για «άσκηση και επιδίωξη μικροκομματικών συμφερόντων ιδιοτελών συνδικαλιστών», καθώς επίσης διαμαρτύρεται για την πάγια θέση του Συνδικάτου που ζητάει την βοήθεια όλων των κομμάτων της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώνει δε, την επίθεσή της στο Συνδικάτο ΙΓΜΕ, ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει εάν «έχει την πρόθεση η Πολιτεία και εάν ναι με ποιόν τρόπο να απαλλάξει από τα ευτελή μικροπολιτικά συνδικαλιστικά μικροσυμφέροντα το ΙΓΜΕ προκειμένου αυτό να επιτελεί απερίσπαστο το σημαντικό για την Εθνική Οικονομία έργο του;».   

Oι εργαζόμενοι με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης καλούν κόμματα και συνδικάτα να καταδικάσουν την επίθεση των νεοναζί, ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στην λειτουργική παραλυσία που έχει οδηγήσει το ΙΓΜΕ, να πληρώσει άμεσα τους μισθούς των εργαζόμενων και να αποζημιώσει πρώην και νυν εργαζόμενους. Για αυτό το λόγο, την Τετάρτη 24/5 προχωρούν σε στάση εργασίας και καλούν κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119) στη 1 το μεσημέρι.