Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής: Ανοιχτή Σύσκεψη στις 29 Αυγούστου

Ανοιχτή Σύσκεψη την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 7μμ στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50), καλούν η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΚΕΕΡΦΑ, με στόχο την οργάνωση της αντιφασιστικής πορείας στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 16 Σεπτέμβρη. Το κάλεσμα απευθύνεται σε συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικούς συλλόγους και κάθε δύναμη που παλεύει ενάντια στο φασισμό. 

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 16 Σεπτέμβρη, που θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα κατευθυνθεί με πορεία στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, έχει σα στόχο να στείλει το μήνυμα ότι στη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα δεν ξεχνά τι σημαίνει φασιστική τρομοκρατία και συνεχίζει τη δράση του μέχρι να πετάξει τη Χρυσή Αυγή έξω από κάθε γειτονιά και τη Βουλή. 

Όπως αναφέρει το κάλεσμα στη σύσκεψη: “Το αντιφασιστικό κίνημα με την σθεναρή του στάση και τις μαχητικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές επέβαλε την άρση της ασυλίας που παρείχε το κράτος, η Αστυνομία και οι θεσμοί της δικαιοσύνης στην Χρυσή Αυγή και έτσι φτάσαμε στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Απρίλη του 2015.

Με αρκετή καθυστέρηση και με εμπόδια στη διεξαγωγή της, η δίκη έχει αναδείξει τον οργανωμένο από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής χαρακτήρα των επιθέσεων αφού όλοι οι μάρτυρες αψήφησαν την τρομοκρατία και κατέθεσαν. Ανέδειξαν το προκλητικό τρόπο συνεργασίας της ΕΛΑΣ με την Χρυσή Αυγή στις επιθέσεις και τη συγκάλυψη τους. 

Η δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη έστειλε την προειδοποίηση σε όλους ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν τυχαία και ότι μπορεί να επαναληφθεί όσο έχουν ανοιχτά τα Γραφεία-ορμητήρια τους για τα οποία ο Μιχαλολιάκος έχει δώσει εντολή ότι αν είσαι αριστερός η μετανάστης απ’ έξω «περνάς τρέχοντας ή δεν προλαβαίνεις να τρέξεις.»

 Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να βγάλει ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές και να νομιμοποιήσει την λειτουργία των γραφείων-ορμητηρίων για να αξιοποιήσει την αγανάκτηση από την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση. Οργάνωσαν ρατσιστικό πογκρόμ στην Γκορυτσά και τον Ασπρόπυργο κατά των μεταναστών εργατών γης με πάνω από πενήντα τραυματίες. Στο Μενίδι επιτέθηκαν κατά μεταναστών εργατών γης, αριστερών αγωνιστών και Ρομά. 

Σε αυτή την κρίσιμη φάση όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν ξανά να επιβάλουν την παρουσία τρόμου στις γειτονιές και να παριστάνουν ταυτόχρονα ότι αντιμετωπίζουν σκευωρία λες και δεν οργάνωσαν τις δολοφονίες και τις επιθέσεις, χρειάζεται να δώσουμε μια κεντρική απάντηση με συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων”.

• Επόμενη συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους, Ραγκαβή 69.