Εργατικό κίνημα
Υγεία: Προσλήψεις τώρα

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί το Σωματείο Εργαζόμενων του Αγίου Σάββα την Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 12μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, από τη θετική έκβαση που έχει το ζήτημα της παράτασης του επικουρικού προσωπικού μέχρι την μάχη για την εξασφάλιση μόνιμων προσλήψεων. 

Στην ανακοίνωση-κάλεσμά του το σωματείο αναφέρει: «Ζητάμε προσλήψεις μόνιμων τώρα! Να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και να αναπτυχθεί το νοσοκομείο σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες του ειδικού του χαρακτήρα και της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε 1 για 10 σε απάνθρωπες συνθήκες με εξοντωτικούς ρυθμούς στην εφημερία, στα τμήματα, στα χειρουργεία, να μην παίρνουμε τα ρεπό που δικαιούμαστε, να μην βγαίνουν οι άδειες μας, να μην ξεκουραζόμαστε όπως θα έπρεπε, να μην επιτρέπεται να αρρωστήσουμε, να λείψουμε με εγκυμοσύνες. Αυτή η τρέλα δεν μπορεί να συνεχίσει. Γι’ αυτό θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας!». 

H ΠΟΕΔΗΝ από τη δική της μεριά ήδη, με απόφαση Γενικού Συμβουλίου, καλεί στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Σεπτέμβρη. Έχει ανακοινώσει ότι την παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ θα οργανώσει «Πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας» (όπως τα Καραβάνια της Υγείας την προηγούμενη χρονιά). Έχει από τώρα κηρύξει 8ωρη στάση εργασίας 7πμ έως 3μμ για τα όμορα Νοσοκομεία και 4ωρη στάση 8πμ έως 12μμ για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα κατευθυνθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη.