Διεθνή
Βρετανία: Οι ζωές των Μαύρων μετράνε

Διαδήλωση στο Λονδίνο ενάντια στις δολοφονίες της αστυνομίας

Το σύνθημα “Οι ζωές των μαύρων μετράνε” επιστρέφει στους δρόμους της Βρετανίας, με διαδηλώσεις και συγκρούσεις μετά από τρεις “παράξενους” θανάτους που κατά “σύμπτωση” ήρθαν μετά από επαφή μαύρων νεαρών με την αστυνομία. 

Στο Χάκνεϊ του βόρειου Λονδίνου, νεολαία της περιοχής βγήκε οργισμένη στο δρόμο την περασμένη βδομάδα και έστησε οδοφράγματα μετά τη δολοφονία του Ράσαν Τσάρλς. Ο Τσαρλς πέθανε μετά από κυνηγητό της αστυνομίας. Η Αν Μαρί ήταν στη διαδήλωση: “Ήξερα τον Ράσαν πολύ καλά και γι’αυτό δεν πιστεύω τίποτα. Πού είναι ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος, τι θα του κάνουν; Η αστυνομία γνώριζε τον Ρας, τον έχουν κυνηγημένο από τότε που ήταν παιδί”. Στη διαδήλωση ο κόσμος έκανε τη σύνδεση με τον Έντσον ντα Κόστα που πέθανε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του στο ανατολικό Λονδίνο τον Ιούνη. Η οικογένεια ντα Κόστα έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για να βγει η αλήθεια στο φως. Στο μεταξύ, στις 19 Ιούλη πέθανε στο νοσοκομείο ο Ντάρεν Κάμπερμπατς, εννιά μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του από την αστυνομία, στο Κόβεντρι.

Και στο Κόβεντρι οργανώνονται διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομία και το ρατσισμό. Η πρωτοβουλία Stand Up to Racism και οι σύντροφοι του SWP βρίσκονται και στις τρεις μάχες συνδέοντας και οργανώνοντας.