Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνής Συνάντηση ΚΕΕΡΦΑ: Διεθνής του αντιφασισμού στην Αθήνα

Κατάμεστο το γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ στις 13/10

Αφιερωμένη στο συντονισμό του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν μία από τις εκδηλώσεις στη Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ το περασμένο Σάββατο 13 Οκτώβρη. Η συζήτηση κατέληξε στη στήριξη της πρότασης για μια νέα Διεθνή Ημέρα Αντιρατσιστικής και Αντιφασιστικής Δράσης στις 16 Μάρτη 2019, πατώντας στην επιτυχία των αντίστοιχων διαδηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια και δίνοντας τους δυναμική συνέχεια.

Όλοι οι διεθνείς αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετείχαν στις διαδικασίες της Συνάντησης της ΚΕΕΡΦΑ εκπροσωπούσαν οργανώσεις και συλλογικότητες που βρίσκονται στο κέντρο των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων στις χώρες τους. Η στήριξή τους στη νέα Διεθνή Ημέρα Δράσης κάνει τις 16 Μάρτη 2019 ήδη ένα μεγάλο γεγονός. Από το ξεκίνημά της σαν επόμενο διεθνές ραντεβού, έχει τη στήριξη των κινημάτων από την Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Καταλονία.

Τη συζήτηση άνοιξε η Μαρίνα Γκαρσία Μοράντε από την κίνηση Ενότητα ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό Καταλονίας και μετά το λόγο πήραν ο Μπράιαν Ρίτσαρντσον από τις οργανώσεις Stand up to Racism, Unite against Fascism, Love Music-Hate Racism Βρετανίας, ο Φόλκαρτ Μόσλερ από το Aufstehen gegen Rassismus! Γερμανίας (αποσπάσματα των ομιλιών τους δημοσιεύουμε εδώ), ο Ντάβιντ Άλμπριχ από την Πλατφόρμα για μια Ανθρώπινη Πολιτική Ασύλου της Αυστρίας και ο Ντενί Γκοντάρ από την Πορεία Αλληλεγγύης Γαλλίας.