Εργατικό κίνημα
17/10: Απεργούν οι τραυματιοφορείς

Οι τραυματιοφορείς, μετά τη συμμετοχή τους στην απεργία και τη διαδήλωση της 10ης Οκτώβρη, βγαίνουν ξανά στο δρόμο με απεργία την Τετάρτη 17/10 και συγκέντρωση στις 12:30μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων στηρίζει και η ΠΟΕΔΗΝ, προκηρύσσοντας 5ωρη στάση εργασίας για τους τραυματιοφορείς των νοσοκομείων της Αττικής και 24ωρη απεργία για τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία όλων των άλλων πόλεων.

Το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και των προβλημάτων που προκαλεί η μικρή χρηματοδότηση είναι η αφορμή για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση. Χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ στο απεργιακό της κάλεσμα: “Οι τραυματιοφορείς που υπηρετούν στα Νοσοκομεία είναι κάτω του ορίου ασφάλειας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές των ασθενών. Πολλές φορές αναγκάζονται συνοδοί να μεταφέρουν ασθενείς ή να περιφέρονται για εξετάσεις μόνοι τους αν και έκτακτα περιστατικά.

Παρότι λιγοστοί οι τραυματιοφορείς, επιφορτίζονται με αλλότρια καθήκοντα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών, καθώς επίσης μένουν έκθετοι για ποινικά αδικήματα.

Ο εξοπλισμός για την μεταφορά των ασθενών είναι για τα σκουπίδια. Καρότσια, φορεία, χαλασμένα. Κινδυνεύουν με πτώση οι ασθενείς από το φορείο. Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για τις εσωτερικές διακομιδές των ασθενών. Έξω στη βροχή, το κρύο, μεταφέρονται οι ασθενείς σε μεγάλες αποστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου. Τις ημέρες των εφημεριών στα Νοσοκομεία οι ασθενείς ταλαιπωρούνται. Μεγάλη είναι η καθυστέρηση για εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, αξονικές, τομογραφίες, υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις”.