Εργατικό κίνημα
Εκλογές γιατρών: Στηρίζουμε Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Εκλογές πραγματοποιούνται το διήμερο 21 και 22 Οκτώβρη στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά. Το αντικαπιταλιστικό δίκτυο υγειονομικών “Νυστέρι” συμμετέχει στο κοινό κατέβασμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέσα από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός στο ΓΝΑ Γεννηματάς και υποψήφια με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη: 

“Οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο έχουν σημασία γιατί σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται γιατροί από όλο το φάσμα της Υγείας. Τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων που παλεύουν για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και χρηματοδότηση, τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι την πρωτοβάθμια περίθαλψη, τους ιδιώτες γιατρούς που αντιμετωπίζουν το ζήτημα της υπερφορολόγησης και τους γιατρούς της Ιδιωτικής Υγείας που έχουν μπροστά τους τη μάχη για ΣΣΕ, ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις επιθέσεις των κλινικαρχών. Η συμμετοχή του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στις εκλογές θέλει να εκφράσει όλες αυτές τις μάχες και να τις συνδέσει με τη μάχη για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους και τον αγώνα που δίνουμε σαν κλάδος υγειονομικών μαζί με πολλούς κλάδους εργαζομένων, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας κλέψανε τα χρόνια των μνημονίων. 

Δεν μπορεί να εκφράζει τους συναδέλφους και της συναδέλφισσες που πραγματικά ματώνουν για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία, ένας δεξιός τύπος σαν τον Πατούλη, που διαφημίζει τις σχέσεις του με τον Τραμπ κι ετοιμάζεται για υποψήφιος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, του κόμματος που επιχείρησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις τα προηγούμενα χρόνια, με απολύσεις, κλεισίματα νοσοκομείων κλπ. 

Πάμε στην εκλογική μάχη με τον αέρα των απεργιών της πρωτοβάθμιας Υγείας στις 4 και 5 Οκτώβρη και των δημόσιων νοσοκομείων στις 10 Οκτώβρη, αλλά και με την ώθηση που μας δίνει η μάχη ενάντια στους φασίστες και οι επιτυχίες της. Ο ΙΣΑ ήταν από τους λίγους συνδικαλιστικούς φορείς που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχαν προσπαθήσει να εμφανίσουν συγκροτημένη παρουσία και να κατέβουν μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές. Στις προσεχείς εκλογές όμως δεν συμμετέχουν, δείγμα των αγώνων που έχουμε δώσει οι υγειονομικοί ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, φράζοντάς τους το δρόμο”.