Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ν. Ηράκλειο: Αντιφασιστική διαδήλωση 1 Νοέμβρη

Στην αντιφασιστική διαδήλωση την Πέμπτη 1 Νοέμβρη, στις 6μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου ενάντια στη ναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής, καλούν με ανακοίνωσή τους οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου Αττικής και Νέας Ιωνίας. Στη διαδήλωση θα συμμετέχουν επίσης τα δημοτικά σχήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, φορείς, αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες της γειτονιάς.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου την Τρίτη 31/10, οι τρεις δημοτικές παρατάξεις θα διεκδικήσουν ψήφισμα στήριξης της διαδήλωσης. “Η ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 1 Νοέμβρη, στη Λ. Ηρακλείου είναι πρόκληση για τις δημοκρατικές ευαισθησίες όλων των κατοίκων του Ηρακλείου. Στη γειτονιά της Ηλέκτρας Αποστόλου δεν χωράν οι φασιστές. Η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία νεοναζί δολοφόνων και η θέση τους δεν είναι στους δρόμους αλλά στη φυλακή.

Το αντιφασιστικό κίνημα, με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2013, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επέβαλε το σπάσιμο της ασυλίας της Χρυσής Αυγής και την παραπομπή σε δίκη των νεοναζί. Στεκόμαστε στο πλευρό της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ζητάει την επιτάχυνση των ρυθμών της ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο ώστε ο Μιχαλολιάκος και η παρέα των 68 υπόδικων νεοναζί, που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών, τις επιθέσεις, τα μαχαιρώματα και τα πογκρόμ κατά εκατοντάδων μεταναστών, αριστερών και αντιφασιστών να σαπίσουν στη φυλακή”.