Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ο Κασιδιάρης στη φυλακή - Όχι στην ΕΡΤ και στις παρελάσεις

Άλλο ένα φασιστικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη είχαν την “ευκαιρία” να παρακολουθήσουν, και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ ανήμερα της 28ης Οκτώβρη. 

Ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ναζί, όχι μόνο βρέθηκε ανάμεσα στους επισήμους της παρέλαση στην Θεσσαλονίκη με την ανοχή όλου του πολιτικού φάσματος, αλλά και βρήκε, για άλλη μια φορά, βήμα μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κασιδιάρης και οι άλλοι χρυσαυγίτες εμφανίζονται ζωντανά στην ΕΡΤ με αφορμή εθνικές γιορτές και επετείους. Αντίστοιχες εμφανίσεις τους είχαν γίνει την περσινή 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, αλλά όχι μόνο, η προβολή τους επεκτείνεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε λάιβ μεταδόσεις και μαγνητοσκοπημένες ομιλίες στη Βουλή. Η επιλογή της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ, να συνεχίζουν να δέχονται τις δηλώσεις των χρυσαυγιτών και να κάνουν έτσι πλάτες στους φασίστες, είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Για κανένα λόγο και σε καμία στιγμή, δεν μπορούν οι υπόδικοι δολοφόνοι να εμφανίζονται στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης ως ένα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”.

Οι μόνοι που μπορούν να επιβάλλουν το μαύρο στη Χρυσή Αυγή είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Μέχρι τώρα, με αποφάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, έχουν ήδη μπλοκάρει πολλές φορές τη μετάδοση των ομιλιών μίσους του Μιχαλολιάκου και των άλλων χρυσαυγιτών, προχωρώντας σε απεργίες και στάσεις εργασίας τις προγραμματισμένες ώρες προβολής τους. Η τελευταία τέτοια κίνηση ήταν με τη συνέντευξη τύπου της ναζιστικής οργάνωσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Χρειάζεται αυτή η πρωτοβουλία να αφορά και όλες τις ζωντανές μεταδόσεις. Οι δημοσιογράφοι και οι εικονολήπτες να κλείνουν τα μικρόφωνα και τις κάμερες όταν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος θα εμφανίζονται μπροστά τους. Ο Κασιδιάρης έχει ήδη βρεθεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν και μάλιστα από όλους μαζί τους εργαζόμενους στα Μέσα που ακού­μπησαν ταυτόχρονα κάτω τα μικρόφωνα ενώ έκανε δηλώσεις. Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση κάθε φορά.