Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ηράκλειο Κρήτης: Σύγκρουση με ΜΑΤ και φασίστες

Βίαιη συντονισμένη επίθεση φασιστών και αστυνομίας με στυλιάρια, δακρυγόνα και κρότου λάμψης στην αντιφασιστική συγκέντρωση που γινόταν στις 4 Μάη στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Κρήτη είναι ένα νησί που έχει δείξει ξεκάθαρα τα αντιφασιστικά χαρακτηριστικά του, κλείνοντας όλα τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Το κάλεσμα σε δήθεν αυθόρμητες (στην πραγματικότητα οργανωμένες από ακροδεξιούς κύκλους) ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους, είναι πρόκληση για έναν τόπο που ακόμα θυμάται τις θηριωδίες των ναζί στα καμένα χωριά του. Ο δημοκρατικός κόσμος του νησιού έχει δείξει επανειλημμένα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε αυτή τη φορά.

Σαν ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου συμμετείχαμε στην σημερινή μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά της συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. και φασιστών, οι οποίοι συντονισμένα κύκλωσαν και επιτέθηκαν ταυτόχρονα στον συγκεντρωμένο κόσμο με στυλιάρια, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα. Σαν αποτέλεσμα η αστυνομία παρέδωσε την πλατεία στους φασίστες για να κάνουν τη φιέστα τους. 

Δεν μας πτοούν, η σημερινή συγκέντρωση ήταν μία πρώτη απάντηση στη ρατσιστική υστερία που καλλιεργείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις ακροδεξιές συμμορίες. Συνεχίζουμε τη μάχη για να εκκενωθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων, να σταματήσει η συνεργασία φασιστών-αστυνομίας και για να δηλώσουμε μαζί με όλο τον προοδευτικό κόσμο του νησιού ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στις πόλεις μας».