Εργατικό κίνημα
Απεργία στη ΛΑΡΚΟ

Με απεργίες μέσα στο Μάη συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ. Μετά την επιτυχία των απεργιών στις 21-22 Απρίλη και 1-2 Μάη με 100% συμμετοχή, προχωρούν σε τρεις ακόμα 24ωρες, στις 15, 21 και 29 Μάη με την προοπτική κλιμάκωσης ακόμα και σε απεργία διαρκείας τους επόμενους μήνες. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Νίκος Ρήννας, αντιπρόεδρος στο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, η επιχείρηση και όλο το προσωπικό είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα. “Το εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά γιατί υπάρχει πρόβλημα με τα μεταλλεύματα. 

Απλήρωτοι

Τα φορτηγά που τα έφερναν έχουν σταματήσει, γιατί έχουν αφήσει απλήρωτους για μήνες τους προμηθευτές και τους εργολάβους. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως προβληματική εταιρία. Έχει μπει στον πτωχευτικό κώδικα, ενώ έχουν δώσει διορία ενός χρόνου για να γίνει εκκαθάριση της εταιρίας και μετά να προχωρήσουν σε πλήρη ιδιωτικοποίηση. Αν δεν βρεθεί αγοραστής, η επιχείρηση θα κλείσει. 

Για τους εργαζόμενους, αυτό που ακούγεται για το άμεσο μέλλον είναι απολύσεις στο εργολαβικό προσωπικό και διαθεσιμότητες ή εκ περιτροπής εργασία στους μόνιμους. Το σίγουρο όμως είναι ότι στο τέλος είτε βρεθεί είτε δεν βρεθεί αγοραστής, όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Οι κινητοποιήσεις μας δεν γίνονται για να κλείσει το εργοστάσιο, αντίθετα απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει χρήματα για να λειτουργήσει μια επιχείρηση που φέρνει κέρδη και να πάρουν πισω την τροπολογία που την ξεπουλάει σε ιδιώτες.”