Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Η Δίκη της ΧΑ - Ξεσηκωμός για να καταδικαστούν οι ναζί!

Απεργιακό συλλαλητήριο την πρώτη μέρα της δίκης.

Οι μάχες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος είναι μια ολομέτωπη σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία. Με κάθε κίνησή της, από τους αντιπροσφυγικούς νόμους μέχρι τις σκούπες της αστυνομίας και από τις απαγωγές-επαναπροωθήσεις στα σύνορα μέχρι τη στήριξη των Μπογδάνων στους Κασιδιάρηδες που επιχειρούν να ξαναβγούν στον δρόμο, η Νέα Δημοκρατία πριμοδοτεί τους φασίστες και την ακροδεξιά. H οργάνωση μιας μεγάλης αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής καμπάνιας θα είναι το κλειδί για να νικήσουμε.

Η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει αυτή την καμπάνια από τώρα. Με τη σύσκεψη που πραγματοποίησε στις 16/7 με τη συμμετοχή δεκάδων προσφύγων, μεταναστών, αγωνιστών και αγωνιστριών έβαλε ένα πλούσιο πανελλαδικό πρόγραμμα δράσεων. Με τους δυο κεντρικούς άξονες να είναι η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται μέσα στο δίμηνο Σεπτέμβρη – Οκτώβρη και η διεθνής κινητοποίηση του αντιρατσιστικού κινήματος, συνδικάτων και μεταναστών “χωρίς χαρτιά” στις 17 Οκτώβρη, η ΚΕΕΡΦΑ βάζει στόχο την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων.

Ανάμεσα σε αυτές, επισκέψεις και εξορμήσεις στα στρατόπεδα, για την οργάνωση και τη δράση επιτροπών προσφύγων από κάθε περιοχή ενάντια στις αθλιότητες της κυβέρνησης, ανοικτές τοπικές εκδηλώσεις και δράσεις στις γειτονιές για να συζητήσουν και να συσπειρωθούν ντόπιοι και μετανάστες, εργαζόμενοι, νεολαία, κόσμος της αλληλεγγύης στις γειτονιές, δράση στην πλατεία Βικτώριας ενάντια στις φασιστοσυνάξεις των “επιτροπών κατοίκων”, στήριξη του αιτήματος του Τζαβέντ Ασλάμ για άσυλο, συμμετοχή στην πανεργατική διαδήλωση της ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη, έκδοση υλικών σε πολλές γλώσσες και οικονομική καμπάνια.

Ήδη έχει βγει αφίσα και προκήρυξη που καλεί σε συναγερμό για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα στο κείμενο της προκήρυξης: “Είναι μια ιστορική στιγμή, πέντε και παραπάνω χρόνια από την έναρξη της δίκης τον Απρίλη του 2015, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα Ποτέ ξανά φασισμός! [...]

Δεν εφησυχάζουμε!

Δεν εφησυχάζουμε! Η καταδίκη της ΧΑ δεν είναι δεδομένη, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και το συνεχές σφυροκόπημα των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν και στάθηκαν ηρωικά απέναντι στους δολοφόνους αψηφώντας τους τραμπουκισμούς, ακόμα και σε βάρος των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Μάγδας Φύσσα. Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που επί της ουσίας, απαλλάσσει την ηγεσία της ΧΑ αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ να ελέγξει τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης με κάθε λογής ακροδεξιούς, δείχνουν πόσο ...«ανεξάρτητα» και «αμερόληπτα» κινούνται οι δικαστικές αρχές. Την ίδια στιγμή διώκονται αγωνιστές με πλούσια αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση όπως ο δάσκαλος Τζεμαλή Μηλιαζήμ στην Ξάνθη και ο Τζαβέντ Ασλάμ, Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας. [...]

Υπάρχει μια μακρά παράδοση κάλυψης της ακροδεξιάς, των φασιστών, των συνεργατών των ναζί, των δολοφόνων του Λαμπράκη και των πραξικοπηματιών της χούντας. Η μόνη εγγύηση ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ο μαζικός αντιφασιστικός ξεσηκωμός. Η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος στους δρόμους επέβαλε την έναρξη της δίκης και την καταλυτική παρουσία της Πολιτικής Αγωγής μέσα στο δικαστήριο, οδήγησε στην ανοιχτή κρίση και την τριχοτόμηση της ΧΑ.

Την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου θα πλημμυρίσουμε το Εφετείο με μια μαζική διαδήλωση και απεργία! Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί! Για να νοιώσει το δικαστήριο την καυτή ανάσα της οργής της πλειοψηφίας για τα εγκλήματα των νεοναζί.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτή την μάχη! Με συνελεύσεις και εκδηλώσεις στις γειτονιές, με ψηφίσματα και μαζικές υπογραφές, με δράσεις σε χώρους και γειτονιές. Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!”


Εκδηλώσεις, συνελεύσεις ΚΕΕΡΦΑ 

Νίκαια – Κερατσίνι  Σύσκεψη 29/8, 7μμ, Πολυχώρος Μάνος Λοίζος

Πειραιάς 11/9, 7μμ, Ανοιχτό θεατράκι,  34ου Συντάγματος Πεζικου

Ζωγράφου 12/9, 7μμ, προαύλιο Εστίες Α’ΦΕΠΑ

Περιστέρι 15/9, 7μμ, πλ. Δημαρχείου

Πετράλωνα 15/9, 7μμ, πλ. Μερκούρη 

Παγκράτι 19/9, 7μμ, πλ. Βαρνάβα