Το εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι Δήμου Αθήνας

Την ανανέωση των συμβάσεών τους ζητούν οι 400 τετραμηνίτες συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας σε ανοιχτή επιστολή τους, τονίζοντας ότι η απόλυσή τους είναι άδικη. Είναι οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν μέσα στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, από την καθαριότητα μέχρι τη φύλαξη, τις τεχνικές υπηρεσίες και μέσα από διοικητικές θέσεις. 

Όμως οι ανάγκες που καλύπτουν δεν είναι έκτακτες, αλλά πάγιες και διαρκείς. Οι περικοπές των προηγούμενων χρόνων σε όλους τους δήμους, πόσο μάλλον στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, σήμαναν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα υπερβολικός φόρτος εργασίας για τους μόνιμους και χειρότερες υπηρεσίες για τους πολίτες. 

Πέρα από τα παραπάνω, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι με την απόλυσή τους καταδικάζονται στην απόλυτη φτώχεια, αφού με την 4μηνη πρόσληψή τους χάνουν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας και στη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ χωρίς τη μοριοδότηση της 'μακροχρόνιας ανεργίας'.