Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντώνης Δραγανίγος: 7 Οκτώβρη - Καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Η καταδίκη της ΧΑ και η διάλυση της ναζιστικής συμμορίας αποτελεί ένα σταθμό στην πάλη του λαϊκού εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος στην χώρα μας. Θα αποτελέσει μια δικαίωση των αγώνων του λαού μας, για το δολοφονημένο αγωνιστή Π Φύσσα, τον Σατζάν Λουκμάν, τους εργάτες του ΠΑΜΕ, τους Αιγύπτιους ψαράδες, για όλα τα θύματα της φασιστικής βίας.

Δεν φτάσαμε μέχρι εδώ μόνο για να πάει ισόβια ο δολοφόνος Ρουπακιάς και να την γλυτώσουν τα αποβράσματα της ηγεσίας της συμμορίας! Το θέμα είναι να καταδικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας και των άλλων εγκληματικών πράξεων της ΧΑ, δηλαδή ο Μιχαλολιάκος και όλη η ηγεσία (νυν και πρώην) και να διαλυθεί η συμμορία. Ο λαός έχει μιλήσει!! Δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο!! Ας το έχουν αυτό υπόψη τους όλοι!!

Η καταδίκη της συμμορίας θα είναι ένας σημαντικός σταθμός, αλλά όχι το τέλος στην μάχη με την ακροδεξιά και τον φασισμό. 

Γιατί πράγματι ο εθνικισμός γίνεται επίσημη κρατική ιδεολογία όταν το ελληνικό κράτος αναγορεύει σε «ζωτικό του χώρο» τα Δυτικά Βαλκάνια και την Α. Μεσόγειο και οικοδομεί μια νέα «μεγάλη ιδέα». Όταν με την δολοφονική του πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες ενισχύει το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Όταν με την απαράδεκτη πολιτική του στο υγειονονομικό ζήτημα που διακινδυνεύει την υγεία των εργαζόμενων στο όνομα των κερδών της ολιγαρχίας του πλούτου, ενισχύεται ο ανορθολογισμός, η ακροδεξιά και οι αντιλήψεις της.

Επομένως η πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική αντιπαράθεση με την ακροδεξιά και τον φασισμό συνεχίζεται. Με τα επιχειρήματα, στις αίθουσες των δικαστηρίων και στο πεζοδρόμιο! Είναι αγώνας και ενάντια στην αστική πολιτική και ιδεολογία. Είναι αγώνας αντικαπιταλιστικός! Και θα βγούμε νικητές.

Αντώνης Δραγανίγος 
ΝΑΡ, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ