Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Τάκης Ζώτος: 7 Οκτώβρη - Καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρη όλες και όλοι κατά χιλιάδες, στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Εφετείο της Αθήνας. Εκδίδεται η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Τι κρίνεται;

Κρίνεται αν οι εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρια και ρόπαλα, σε όλη την επικράτεια, τα εκατοντάδες θύματα σε όλη την χώρα, θα θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά, όπως σε όλες τις μέχρι τώρα δίκες και η ναζιστική βία θα επανέλθει άμεσα στους δρόμους νομιμοποιημένη.  

Ή αν όλες αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις οργανώθηκαν και σχεδιάστηκαν από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, εκτελέστηκαν από τις ένοπλες ομάδες κρούσης, τα τάγματα εφόδου που η ίδια εκπαίδευσε, εξόπλισε και φανάτισε, και η ηγεσία της θα καταδικαστεί και θα πάει φυλακή. 

Το αντιφασιστικό κίνημα, αυτή τη δίκη δεν την άφησε να διεξάγεται μόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου. Την έκανε οργανωμένη πολιτική μάχη σε όλη την κοινωνία. Επέβαλε την ποινική δίωξη ως εγκληματική οργάνωση, με την κινητοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων σε όλη τη χώρα, απομόνωσε τη Χρυσή Αυγή από κάθε δημόσιο χώρο και μέσο. 

Αυτή η μαζική, ενωτική, επίμονη, δράση του αντιφασιστικού κινήματος είχε αποτελέσματα, πριν την απόφαση του δικαστηρίου. Η Χρυσή Αυγή σήμερα είναι κομμάτια και θρύψαλα. Με το στίγμα της εγκληματικής οργάνωσης. Διασπασμένη σε πολλά κομμάτια, εκτός Βουλής, χωρίς τις ένοπλες ομάδες κρούσης. Απομονωμένη πολιτικά και κοινωνικά. 

Και έπεισε, τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, με εκατοντάδες συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, ομιλίες, ότι όλες οι δολοφονικές επιθέσεις που δικάζει και εξετάζει το δικαστήριο, είχαν έναν δράστη και οργανωτή, τη Χρυσή Αυγή. 

Οι δεκάδες χιλιάδες, έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη, θα φέρουν τη δική τους ετυμηγορία:

Είναι ένοχοι. 
Είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση. 
Είναι επικίνδυνοι για τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. 
Και πρέπει να καταδικαστούν.

Τάκης Ζώτος
Πολιτική Αγωγή Αιγύπτιων αλιεργατών