Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ!

9/1, Πάτρα. Φωτό: Τόνια Λαχανιώτη

Εκατοντάδες συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε στην Πάτρα το απόγευμα του Σαββάτου 9/1, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, από τον Οννεδίτη Καλαμπόκα.

Συμμετείχαν η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι κι εργαζόμενοι, το ΕΑΜ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, το ΣΕΚ, το ΝΑΡ, η νΚΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ και αναρχικές συλλογικότητες. Στο τέλος της συγκέντρωσης έγινε πορεία στην πόλη, η οποία στη συνέχεια επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα.

“Ήταν μια κινητοποίηση δυναμική και με παλμό. Το κόκκινο νήμα που συνδέει τους αγώνες του σήμερα και του χθες παραμένει δυνατό και παρόν κόντρα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την πανδημία. Πήραμε όλες και όλοι πολλή δύναμη από το σημερινό. Για να συνεχίσουμε μέχρι να στείλουμε τους δολοφόνους της κυβέρνησης του Κούλη στο σπίτι τους μια και καλή” μετέφεραν στην Εργατική Αλληλεγγύη οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι του τοπικού πυρήνα του ΣΕΚ στην Πάτρα.

“Είναι εντυπωσιακό ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό το σημείο συγκέντρωσης δεν ήταν αποκλεισμένο από μπάτσους. Δεν τόλμησαν. Δεν ρίσκαραν την παρουσία τους ούτε στην συγκέντρωση, ούτε και στην πορεία που ακολούθησε την οποία παρακολούθησαν από μακριά. Μάλλον θα προτιμούσαν να ξεχάσουμε τις δολοφονίες του Τεμπονέρα, του Σαχζάτ, του Παύλου.

Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι οι μέρες τους σαν κυβέρνηση είναι μετρημένες. Οι αγώνες του σήμερα για πανεπιστήμια χωρίς μπάτσους και αστυνόμευση, για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, για δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για ελευθερία είναι εδώ, μαζικοί και θα τους τσακίσουν”.