Εκπαίδευση και νεολαία
Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς τα στοιχειώδη

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΣΕΚ υποδέχτηκαν αγωνιστικά εκπαιδευτικούς και γονείς τη Δευτέρα 11/1 το πρωί σε πολλά δημοτικά σχολεία πανελλαδικά, πρώτη μέρα που άνοιξαν μετά την καραντίνα, καλώντας τους στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης.

Δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί άνοιξαν από τη Δευτέρα 11/1 χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, χωρίς να έχουν διορθώσει τίποτα από τον Σεπτέμβρη. Ούτε προσλήψεις έγιναν για να σπάσουν σε μικρότερα τμήματα τα παιδιά, ούτε αίθουσες παραπάνω βρέθηκαν, ούτε η συστηματική απολύμανση δρομολογήθηκε με τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. H “ζυγαριά” της κυβέρνησης για άλλη μια φορά δείχνει ότι το οικονομικό κόστος για αυτά τα μέτρα είναι πιο σημαντικό από την υγεία.

Ήδη σε πολλά σχολεία τα προβλήματα εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα με συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων να καταγγέλουν την πολιτική της κυβέρνησης ότι τινάζει τη σχολική χρονιά στον αέρα. Σε νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα έπεσαν οι σοβάδες από την ψευδοροφή της αίθουσας την ώρα που τα παιδιά για καλή τους τύχη βρίσκονταν σε διάλειμμα, ενώ στο Ναύπλιο το μάθημα έγινε στο προαύλιο γιατί η αίθουσα ήταν πολύ μικρή για να τηρούνται οι αποστάσεις. Στη Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης οι μαθητές κάνουν μάθημα με κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο, ώστε να αερίζονται οι αίθουσες. Στο Δήμο Αχαρνών σαράντα καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων απολύθηκαν γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την ανανέωση των συμβάσεών τους.