Εκπαίδευση και νεολαία
Σε αναβρασμό οι δραματικές σχολές

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι σπουδαστές των δραματικων σχολών καθώς δεν υπάρχει καμία απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το αν και με ποιες συνθήκες θα ανοίξουν. Με ανακοίνωση τους οι κρατικές σχολές θεάτρου και η ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης) δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν τα τηλεμαθήματα και διεκδικούν την επαναλειτουργία των σχολών με παροχή μέτρων προστασίας (τεστ, μάσκες, μεγαλύτερους χώρους κλπ). 

Σε αντίστοιχο κλίμα βρίσκονται και οι σπουδαστές/τριες των ιδιωτικών δραματικών σχολών. Ανάμεσα στα αιτήματα είναι επίσης η επιδότηση των σπουδαστών για τη μείωση των διδάκτρων και η επιδότηση ενοικίου των σπουδαστών από άλλες πόλεις. Μια σειρά από σχολές πραγματοποιουν αυτή τη στιγμή αποχή από τα τηλεμαθηματα και συμβολικές κινητοποιήσεις έξω από τις σχολές. Παντού έχουν γίνει ολομέλειακες συνελεύσεις των σχολών που αποφάσισαν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα. 

Την Πέμπτη 14/1, στις 12μεσ, την ίδια ώρα που οι φοιτητές/τριες θα διαδηλώνουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι σπουδαστικοί σύλλογοι των δραματικων και σχολών χορού καλούν κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Αλεξάνδρα Μαρτίνη 
σπουδάστρια σε δραματική σχολή