Εργατικό κίνημα
INVITE: Συνεχίζουν τον αγώνα

12/5, Ευαγγελισμός. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Συνεχίζουν απεργιακά τη μάχη οι εργαζόμενοι της Invite, τεχνικής εταιρίας στον χώρο της διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων σε νοσοκομεία, δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρίες. Εδώ και έναν μήνα σχεδόν, κινητοποιούνται για να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα τους. Αυτή τη στιγμή η εταιρία χρωστάει ακόμα πάνω από 1,5 μήνα δεδουλευμένων. 

Ο Κώστας Βοριάς, εργαζόμενος της Invite στoν Ευαγγελισμό, περιγράφει στην Εργατική Αλληλεγγύη τον αγώνα τους: «Συμμετείχαμε στην πανεργατική απεργία στις 6 Μάη με πολύ καλή συμμετοχή από εργαζόμενους της invite από διάφορα νοσοκομεία. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι μαζευτήκαμε στον Ευαγγελισμό, όπως το κάνουμε κάθε φορά, για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα. Εκεί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 12/5 από τις 12μ μέχρι τις 4μμ και αν δεν μας πληρώσει θα πάμε για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 14/5. 

Το Σαββατοκύριακο αμέσως μετά το μάζεμά μας η εταιρία μας έπαιρνε τηλέφωνο έναν-έναν ξεχωριστά για να μας ανακοινώσει ότι αλλάζουμε έργο και φεύγουμε από τον Ευαγγελισμό, μοιράζοντάς μας σε διάφορα νοσοκομεία. 

Εγώ μαζί με άλλον έναν συνάδελφο δεν πήγαμε εκεί που μας έστειλαν. Βρεθήκαμε στον Ευαγγελισμό μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλ. Σιώρα, και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή του Ευαγγελισμού. Τονίστηκε ότι η μετάθεση τόσων συναδέλφων από τον Ευαγγελισμό χωρίς να καλυφθούν οι θέσεις από άλλους είναι, εκτός των άλλων, επικίνδυνο. Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας λειτουργούσε όλο το πρωί με μόνο δύο ηλεκτρολόγους και το απόγευμα με έναν, ενώ ήταν μόνο ένας τεχνικός ανά βάρδια. 

Πήγαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας να καταγγείλουμε ότι είμαστε απλήρωτοι και ότι οι μετακινήσεις που έγιναν μετά την απόφαση για κινητοποιήσεις είναι εκδικητικές. Έτσι την Πέμπτη 27/5 στις 9.30πμ θα γίνει τριμελής επιτροπή στην Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως και να έχει εμείς οργανώνουμε τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε για την ερχόμενη Τετάρτη και Παρασκευή».