Εργατικό κίνημα
Πανεργατική Απεργία 6 Μάη: Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, Ούτε να το σκέφτεστε!

6/5, Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Μαζική, μαχητική και οργισμένη ήταν η πανεργατική απεργιακή διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Χιλιάδες απεργοί από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πλημμύρισαν τους δρόμους με τα πανό των συνδικάτων, των ομοσπονδιών και των σωματείων τους, στέλνοντας δυνατό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της. Μαζί τους, φοιτητές, μαθητές, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες. Στο δρόμο και όλη η Αριστερά, σε ένα απεργιακό ποτάμι που απλώθηκε σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Η πόλη παρέλυσε χάρη στην απεργία στις συγκοινωνίες, οι ναυτεργάτες κράτησαν τα καράβια δεμένα στα λιμάνια, ενώ για την επιτυχία της απεργιακής διαδήλωσης ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης ναύλωσε λεωφορεία από πολλές γειτονιές. Κύρια αιχμή των απεργών ήταν το αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Όλοι και όλες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα αφήσουν την κυβέρνηση να το κατεβάσει.

Δυναμικά τα μπλοκ του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης, της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ που συγκροτήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ενώθηκαν με την κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος μπαίνοντας στην κορυφή της απεργιακής διαδήλωσης προς τη Βουλή. Εκεί βάδισαν τα Σωματεία Εργαζόμενων στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, ΓΝΑ Γεννηματάς και Κρατικό Νίκαιας, εργαζόμενοι/ες από τον Ερυθρό και το Δρομοκαΐτειο, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι/ες σε επισιτισμό-τουρισμό, εργαζόμενοι/ες στο ΥΠ.ΠΟ, εργαζόμενοι/ες σε δήμους όπως οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Αθήνας, οι φοιτητές/τριες του ΣΕΚ στις Σχολές, οι Μαθητές/τριες Anticapitalista, η Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη κ.α.

Μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ διαδήλωσαν οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες από το Ρέντη με τα παιδιά τους, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, η Κοινότητα Μπαγκλαντές, δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες και πρόσφυγες/ισσες από το Καμερούν, τη Γουινέα κ.α. Στο κέντρο των διεκδικήσεών τους ήταν η απόδοση δικαιοσύνης για τις κρατικές δολοφονίες των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κλείσιμο των κολαστηρίων, η χορήγηση χαρτιών, ασύλου και στέγης στις πόλεις για όλους, η πρόσβαση στην Υγεία και την Παιδεία.

Ακολουθούσαν τα μπλοκ των εργατών της Τέχνης, ΣΕΗ, ΠΟΘΑ, ΣΕΧΩΧΟ, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, οι τεχνικοί του κινηματογράφου και των συναυλιών και στη συνέχεια οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα από δεκάδες μικρούς και μεγάλους χώρους και κλάδους: Δήμοι, Συγκοινωνίες, ΟΑΕΔ, Ιατρικοί Επισκέπτες, ΕΡΤ, Τεχνικοί Τηλεόρασης, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Τράπεζες, Εκπαίδευση, Τηλεπικοινωνίες, Υπουργεία, Χειροτέχνες, Αρχαιολόγοι, Εμποροϋπάλληλοι, ΤΕΕ, Κούριερ κ.α. Επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι ΗΜΜΥ και Ναυπηγών από το ΕΜΠ και Οικονομικού.

Κάλεσμα για κλιμάκωση

Από το βήμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, Κώστας Καταραχιάς, κάλεσε σε απεργιακή κλιμάκωση για την ανατροπή της επίθεσης Χατζηδάκη και συνολικά της κυβέρνησης. 

«Η σημερινή Πανεργατική Πρωτομαγιά είναι ένα τεράστιο μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση της καταστροφής και του θανάτου», είπε. «Είναι ένας πανεργατικός ξεσηκωμός που ανοίγει επιθετικά την κλιμάκωση απέναντι στα σχέδια του Χατζηδάκη να διαλύσει τα συνδικάτα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης για χάρη των αφεντικών.

Η μάχη είναι ξεκινημένη. Στα νοσοκομεία εδώ και ένα χρόνο δίνουμε μια συνεχόμενη απεργιακή σύγκρουση απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση που αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει στους διαδρόμους διασωληνωμένος. Είναι δολοφόνοι, είναι εγκληματίες και πρέπει να τους ανατρέψουμε. Οι αγώνες μας έχουν επιβάλλει ότι δεν τους αφήνουμε σε ησυχία. Γι' αυτό προσπάθησαν να με απολύσουν το Μάρτη χτυπώντας στο Σωματείο μας που πρωτοστατούσε σε αυτή τη μάχη. Αλλά αυτό που κατάφεραν ήταν να σηκώσουν ένα κύμα συμπαράστασης, ένα μεγάλο απεργιακό κίνημα στα νοσοκομεία και συνολικότερα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Το αποτέλεσμα ήταν εγώ να επαναπροσλαμβάνομαι στο ΕΣΥ και η κυβέρνηση να απομονώνεται.

Τώρα είμαστε μπροστά σε μια σκληρή μάχη, για να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στη σταθερή εργασία, το 8ωρο, τα συνδικάτα μας. Αυτή τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε κλιμακώνοντας απεργιακά σε κάθε χώρο. Στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι βράζουν, αυτό δείχνουν οι συνελεύσεις και οι απεργίες μας όπως στις 22 Απρίλη. Έτσι θα συνεχίσουμε μαζί με όλη την εργατική τάξη για να εξασφαλίσουμε ότι θα ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση και θα ανοίξουμε την προοπτική για να κυβερνήσουν τα αιτήματα της εργατικής τάξης. Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, ρατσισμό, φασισμό. Είναι σήμερα μαζί μας εδώ τα αδέρφια μας οι πρόσφυγες από τα καμπ που διεκδικούν μαζί με όλη την εργατική τάξη ανθρώπινες συνθήκες, πρόσβαση στην Υγεία, εμβόλια, να μπορούν να ζουν έξω από τα κολαστήρια που τους έχει βάλει αυτή η ρατσιστική κυβέρνηση. Είμαστε μαζί τους, είμαστε ενωμένοι όλοι απέναντι στη βαρβαρότητα.

Στις 25 Μάη σας καλώ όλες και όλους στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου μας απέναντι στη διοίκηση και την κυβέρνηση που τόλμησαν να απολύσουν πρόεδρο σωματείου στο δημόσιο πρώτη φορά μετά το 1974. Θα τους τσακίσουμε. Με τη δύναμη και τον αέρα των μαχών και των νικών που είχαμε το προσηγούμενο διάστημα μπορούμε να μην τολμήσει καν ο Χατζηδάκης να κατεβάσει αυτό το νομοσχέδιο. Θα νικήσουμε».

 


 

“Δεν χωράνε εργολάβοι στα νοσοκομεία”

Το υγειονομικό κίνημα, στο επίκεντρο των αγώνων τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας, δίνει ξανά σήμερα το παρών ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που στο χώρο της Υγείας έχει ήδη εφαρμόσει άτυπα το νόμο Χατζηδάκη. Ένα χρόνο τώρα έχουν καταστρατηγηθεί δικαιώματα και ωράρια, το 8ωρο δεν υπάρχει. Πάνω από επτά μήνες τώρα όλοι οι υγειονομικοί δεν παίρνουμε άδειες. Αυτό που βιώνουμε είναι εντατικοποίηση, ελαστικές σχέσεις εργασίας, διώξεις συνδικαλιστών υγειονομικών.

Χωρίς καμιά προετοιμασία, κεντρικά γενικά νοσοκομεία πρώτης γραμμής όπως ο Ερυθρός έχουν μετατραπεί σε αποκλειστικά covid. Χωρίς τις απαιτούμενες ειδικότητες, χωρίς πνευμονολόγους, χωρίς παθολόγους, με μια επίταξη δεκαπέντε, είκοσι ιδιωτών γιατρών για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Χωρίς χρονοδιάγραμμα για το πότε θα απεμπλακούμε από αυτή την κατάσταση που έχει οδηγήσει το νοσοκομείο στη διάλυση, με κλινικές και εξωτερικά ιατρεία να μην λειτουργούν και με τον κόσμο με άλλες νόσους να μην έχει που να πάει και να απευθύνεται, αν μπορεί οικονομικά προφανώς, στον ιδιωτικό τομέα.

Δώσαμε μάχες πολλές φορές μέσα στη χρονιά στο δρόμο, και ενάντια στην απόλυση Καταραχιά και για τόσα άλλα θέματα. Την περασμένη βδομάδα έγινε μια πολύ μαζική συγκέντρωση και συνέλευση στο Ερυθρό με τη συμμετοχή πολλών γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, που πλέον καλούνται να κάνουν εφημερίες για 300 ασθενείς, Οι βάρδιες και οι εφημερίες δεν βγαίνουν με το υπάρχον προσωπικό. Οι ειδικευόμενοι έχουν χάσει την ειδικότητά τους, δεν εκπαιδεύονται. Και προκλητικά η διοίκηση λέει ότι “είναι ελεύθεροι, μπορούν να πάνε κάπου αλλού να συνεχίσουν”.

Συνεχίζουμε σήμερα στην Εργατική Πρωτομαγιά πιο δυνατά, πιο εντατικά. Γιατί ξέρουμε πως μόλις τελειώσει όλο αυτό, σε πολλούς συμβασιούχους όπως κι εγώ, θα μας πουν “ευχαριστούμε πολύ, γεια σας”. Στο τμήμα μου για παράδειγμα οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι, λίγοι επικουρικοί, λίγοι μόνιμοι, δηλαδή εργαζόμενοι τριών, τεσσάρων κατηγοριών. Προσωπικά είμαι επικουρικός, η σύμβασή μου έληγε τέλη Αυγούστου, αλλά πήραμε μια μικρή παράταση μέχρι τέλος του χρόνου. Θα παλέψουμε για να γίνουμε αορίστου, έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Ακόμα δεν έχουν μπει εργολάβοι, αλλά είναι μια μόνιμη απειλή που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, και σε μας και στην καθαριότητα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Δεν χωράνε εργολάβοι στα νοσοκομεία. Παλεύουμε για απολύτως δωρεάν και δημόσια Υγεία.

Νώντας Φάσσος, επικουρικός τραπεζοκόμος


Είμαστε σήμερα στο δρόμο γιατί αυτή η κυβέρνηση μας γυρίζει πάνω από 100 χρόνια πίσω. Φτάσαμε πάλι στο σημείο να διεκδικούμε το οχτάωρο. Θέλουν να το εφαρμόσουν στον ιδιωτικό τομέα αλλά θα απλωθεί παντού. Ήδη η κυριακάτικη αργία έχει σχεδόν καταργηθεί και ο κόσμος δουλεύει ακατάπαυστα. Τα νοσοκομεία τα έχουν εγκαταλείψει, τα έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Όχι τυχαία, ο σκοπός τους είναι μετά την πανδημία να τα δώσουν ως φιλέτα στους ιδιώτες. Το ξέρουμε, το καταλαβαίνουμε και πρέπει να το παλέψουμε. Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις γιατί στενάζουμε από τις ελλείψεις. Το υπάρχον προσωπικό είναι γερασμένο και έχει πλέον ξεπεράσει τα όριά του. Δουλεύει κυκλικό ωράριο, με απογευματικά, νυχτερινά, αργίες χωρίς να παίρνει τα ρεπό και τις άδειες του. Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν θα μας χαρίσουν τίποτα, μόνοι μας πρέπει να τα διεκδικήσουμε.

Γιάννης Τσολάκης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων στο Κρατικό Νίκαιας

Σήμερα διεκδικούμε τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι. Στην εστίαση και τον τουρισμό απαιτούμε να ανοίξουν όλες οι δουλειές με όρους που να εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας μας. Να μην ευθυνόμαστε εμείς για τα θετικά τεστ, να μην επαναληφτούν όσα έγιναν πέρσι με το άνοιγμα του τουρισμού. Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε δεχτεί ήδη μεγάλο πλήγμα, κανείς δεν μπορούσε να επιβιώσει με τα 534 ευρώ της κυβέρνησης, όσοι τα έπαιρναν κι αυτά. Είμαστε ενάντια στο νομοσχέδιο που μας θέλει να δουλεύουμε 10ωρα χωρίς μισθό, χωρίς συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα. Αυτά είναι τα προβλήματα και όχι η μουσική στα μαγαζιά.

Κατερίνα Τουμπακάρη, φοιτήτρια, σερβιτόρα στο Μοναστηράκι

Ως φοιτήτρια και οικότροφος των εστιών Ζωγράφου θεωρώ ότι ο σημερινός αγώνας είναι τεράστιος. Το ότι καταφέρνουμε να συνδεθούμε με την εργατική τάξη έχει μεγάλη σημασία γιατί έτσι, όλοι μαζί, μπορούμε να νικήσουμε. Το φοιτητικό κίνημα άνοιξε δρόμους το προηγούμενο διάστημα, δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, αρχίσαμε μαζί με τις μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις να οργανώνουμε αντιμαθήματα, να ανοίγουμε τις σχολές μας, να τις παίρνουμε στα χέρια μας. Η κυβέρνηση έλεγε ότι μέσα Απρίλη θα βάλει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά το πήρε πίσω. Θεωρητικά το ανέστειλε για το Σεπτέμβρη, αλλά όποτε και να το προσπαθήσει θα μας βρει μπροστά της. Είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες μας που δείχνει τη δύναμη που έχουμε ως φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Λείρια Μπέκα, φοιτήτρια Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Αθήνας

Διαδηλώνουμε σήμερα για να μην καταργηθεί το 8ωρο που έχει καθιερωθεί με πολύ μεγάλο αγώνα από την εργατική τάξη. Για να μην κάνει η κυβέρνηση νόμιμα όλα αυτά που γίνονται στους “μαύρους” χώρους εργασίας, τη 10ωρη και 12ωρη δηλαδή εργασία. Είναι μια σημαντική μάχη που πρέπει όλοι οι εργάτες να δώσουμε μαζί με τους φοιτητές, τους πρόσφυγες κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση συνδυάζει αυτή την επίθεση με το χτύπημα στα συνδικάτα. Ένα χρόνο τώρα σπάμε τις απαγορεύσεις και παλεύουμε την πολιτική της κι αυτό θέλει να το σταματήσει. Σήμερα είναι μια εκπληκτική ημέρα, είμαι πολύ χαρούμενος με τη συμμετοχή του κόσμου, αυτή είναι η δύναμή μας.

Γιώργος Ζέρβας, μηχανικός αυτοκινήτων

Αυτό που γίνεται στα κέντρα κράτησης είναι ένα έγκλημα. Οι άνθρωποι που κρατούνται δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα. Γιατί τους κρατάνε τόσους μήνες; Είναι μια κρατική δολοφονία. Ο Ιμπραήμ ήταν ένα νέο παλικάρι και έμεινε μέσα 17 μήνες. Ο Θεός ξέρει τι έχει ζήσει μέσα εκεί και δεν άντεξε. Το μόνο που έκανε ήταν ότι μπήκε παράνομα στο κράτος, αλλά ήταν αναγκαστικό, εκεί που ζούσε κινδύνευε η ζωή του. Είχαν πει ότι θα τον απελάσουν, ίσως αν τον είχαν όντως στείλει να ζούσε τώρα. Αφού το κράτος τον είχε κλείσει μέσα, ήταν υπεύθυνο για τη ζωή του και την υγεία του. Σήμερα, στην Εργατική Πρωτομαγιά, ήταν μια ευκαιρία να διαδηλώσουμε και να το αναδείξουμε, αλλά δεν σταματάμε σήμερα. Θα συνεχίσουμε και με κάθε ευκαιρία θα παλέψουμε, γιατί ο θάνατος του Ιμπραήμ ήταν μια δολοφονία και υπεύθυνο είναι το κράτος.

Νετζατέ, συγγενής του Ιμπραήμ Εργκιούν

Είμαστε σήμερα εδώ στην απεργία για να δώσουν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες. Είναι κρίμα να τους διώχνουν από δω. Εδώ είναι και δική τους χώρα και πρέπει να δοθεί υπηκοότητα σε όλους όσους μένουν εδώ. Μένουν πολλά χρόνια και δεν έχουν ούτε υπηκοότητα, ούτε καν άδεια παραμονής. Εγώ είμαι από το Μαρόκο, είμαι 27 χρόνια εδώ και έχω τα χαρτιά μου, αλλά θέλω και παλεύω ώστε και οι υπόλοιποι να τα αποκτήσουν. Ούτε δουλειά δηλωμένη έχουν, ούτε μισθούς που να φτάνουν. Σήμερα διαδηλώνουν πολλοί μετανάστες. Θα πρέπει να δοθεί συνέχεια και πιστεύω ακόμα περισσότεροι θα συμμετάσχουν. Δεν συμφωνούμε με τον νόμο Χατζηδάκη. Είμαστε άνθρωποι. Θέλουν να επιβάλουν να δουλεύουμε σαν τα ζώα. Αλλά δεν είμαστε το ίδιο εμείς κι αυτοί.

Φατιμά Μαμούσι, μετανάστρια Μαρόκο


Οργανώνουμε τη συνέχεια

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των εργαζόμενων που απέργησαν και διαδήλωσαν μαζικά στις 6 Μάη στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις. Ήταν από τις μεγαλύτερες Πρωτομαγιές των τελευταίων χρόνων και πέτυχε τόσο σαν απεργία όσο και σαν διαδηλώσεις.

Η απεργία είχε τεράστια επιτυχία. Τα καράβια έμειναν δεμένα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιημένα, δεκάδες χώροι δουλειάς υπολειτουργούσαν, ακόμη και στα νοσοκομεία η απεργία είχε μεγάλη επιτυχία. Και στη συνέχεια οι δρόμοι πλημύρισαν με χιλιάδες απεργούς. Για πάνω από δύο ώρες όλο το κέντρο της Αθήνας, ήταν κλειστό από τις μαζικές διαδηλώσεις. Η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, το Σύνταγμα ήταν μια διαρκής τεράστια διαδήλωση. Από την Πλατεία Κλαυθμώνος, τα Προπύλαια και το Σύνταγμα ένα ενιαίο μαχητικό ποτάμι έδειξε τις διαθέσεις των εργαζόμενων να μην περάσουν οι αντιδραστικές ρυθμίσεις του Χατζηδάκη.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα από όλες τι πόλεις, με μαζικές εργατικές διαδηλώσεις παντού. Από τα Χάνια και την Πάτρα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη οι εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν θα περάσει.

Απέτυχε η συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης, με την στήριξη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να σαμποτάρει την απεργία, μεταφέροντας την αργία της Πρωτομαγιά την Τρίτη μετά το Πάσχα. Ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης κάνουν όλο το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη καμπάνια, για να παρουσιάσουν το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, σαν «φιλεργατικό» και «υπέρ των γυναικών». Δίνουν τα ρέστα τους σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους.

Σήμερα όμως πήραν μια πρώτη γεύση της μαζικής οργής και του θυμού που φωλιάζει σε όλη την εργατική τάξη. Σήμερα κατάλαβαν ότι η μάχη ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα των συνδικάτων και της απεργίας ξεσηκώνει χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους που απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο τυου Χατζηδάκη.

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στη πλατεία Κλαυθμώνος. Πολλά σωματεία εργαζόμενων στα νοσοκομεία, αλλά και μια σειρά από εργατικές συλλογικότητες συμμετείχαν στα μπλοκ του Συντονισμού, μαζί με κοινότητες μεταναστών και προσφύγων σε ένα μεγάλο ποτάμι διαδηλωτών, δίπλα δίπλα με δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες.

Πατώντας πάνω σε αυτήν την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας έχουμε να συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο, κλιμακώνοντας.

• Προχωράμε σε κάθε σωματείο και σε κάθε χώρο δουλειάς σε γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, για να αποτιμήσουμε την πρωτομαγιά και να οργανώσουμε τα επόμενα απεργιακά βήματα. 

• Απαιτούμε από τα Συνδικάτα που οργάνωσαν την απεργία στις 6 Μάη να αποφασίσουν άμεσα απεργιακή συνεχεία και κλιμάκωση για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κατεβάσει το νομοσχέδιο. 

• Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Κυριακή 16 Μάη την διαδικτυακή εκδήλωση (μέσω ΖΟΟΜ, https://tinyurl.com/syndikata) της εργατικής αλληλεγγύης με κεντρικό θέμα: «Η επίθεση στα συνδικάτα θα μείνει στα χαρτιά».

• Οργανώνουμε την κινητοποιηση στις 25 Μάη την ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του πρόεδρου του συλλόγου των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα Κ. Καταραχιά.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ