Καταπίεση και απελευθέρωση
Εισαγγελικές πλάτες για τους πλούσιους εκβιαστές

Αννα Παναγιωταρέα, Λίνα Μενδώνη και η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία μαζί με τους Λεβέντηδες και την μάνα τους Ασπασία.

Την απαλλαγή του Βασίλειου Λεβέντη από την κατηγορία για βιασμό της Γεωργίας Μπίκα προτείνει η εισαγγελέας στη σχετική πρότασή της προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η 24χρονη “απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις Αρχές”.

Ανάμεσα στα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας για την πρόταση αυτή είναι οι “καθαρές” τοξικολογικές εξετάσεις -ο τρόπος που έγιναν οι οποίες είχε καταστήσει σαφές ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης. Ούτε έγκαιρα αλλά ούτε και τα σωστά δείγματα πάρθηκαν για τις εξετάσεις αυτές, ενώ και η ιατροδικαστική είχε γίνει με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Τις μέρες ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών και τα δεύτερα (που θα έρχονταν από εργαστήριο της Ελβετίας), τα ΜΜΕ είχαν επιδοθεί σε μια καμπάνια χτισίματος έντασης, έτσι ώστε τα (αναμενόμενα) αρνητικά αποτελέσματα να προκαλέσουν μεγαλύτερο πάταγο, ότι δήθεν η καταγγελία είναι ψευδής.

Πολλά όμως ήταν τα στοιχεία που έδειχναν ότι η καταγγελία δεν ήταν ψευδής. Στην κατάθεσή του ο ίδιος ο Λεβέντης παραδέχεται ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη, ισχυρίζεται βέβαια ότι ήταν “συναινετική”. Σε ανάρτησή του ο Μάνος Παπαδόπουλος περιγράφει ξεκάθαρα τον βιασμό λέγοντας: “Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο... Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα” (την διέγραψε αργότερα και ισχυρίστηκε ότι του έκλεψαν το κινητό και η ανάρτηση έγινε από άλλον).

Το δίκτυο των καταγγελόμενων είχε από την πρώτη στιγμή πρόσβαση στη δικογραφία και προχωρούσε σε απειλές για μηνύσεις σε βάρος της Γεωργίας και του Ηλία Γκιώνη που δημοσιοποίησε την υπόθεση, πράγμα που δείχνει, αν μη τι άλλο, την ισχύ τους απέναντι στις αρχές. Υπήρξαν καταθέσεις δυο ακόμα κοριτσιών, παρούσες στο “πάρτι” που μίλησαν για «περίεργο κλίμα». Το γεγονός ότι το ξενοδοχείο του «πάρτι» είναι ένα ξενοδοχείο στο οποίο οι παράγοντες της Coca Cola έκαναν τακτικά τις εκδηλώσεις τους, αλλά και το ότι υπάρχει ο όρος “σεξ πάρτι” είναι ενδείξεις μιας κουλτούρας στο πλαίσιο της οποίας οι βιασμοί και οι παρενοχλήσεις είναι κάθε άλλο παρά απίθανοι.

Μεθοδολογία

Επιπλέον σε ανύποπτο χρόνο, το καλοκαίρι του 2021 μια ανώνυμη γυναίκα έχει κάνει μια πανομοιότυπη καταγγελία. Περιγράφει πώς έπεσε και η ίδια θύμα νάρκωσης και βιασμού στη Θεσσαλονίκη – από τη μεθοδολογία του «ψαρέματος» των κοριτσιών και τις ουσίες που χρησιμοποιούνται, μέχρι τη συγκάλυψη και τους εκ των υστέρων εκβιασμούς του θύματος.

Η Γεωργία Μπίκα αμέσως μετά την εισαγγελική πρόταση δήλωσε: “Θέλοντας να υπερασπιστώ την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δηλώνω την απογοήτευση και τη λύπη μου στη μέχρι τώρα δικαιοσύνη, μιας και διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια 'βρωμιά' της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου”. Δέχεται επίθεση όχι μόνο για να συγκαλυφθεί η σε βάρος της σεξουαλική επίθεση και να βγουν λάδι οι συγκεκριμένοι γόνοι τους οποίους κατηγορεί, αλλά για να σταλεί και το μήνυμα ότι τα θύματα δεν πρέπει να τα βάζουν με τους πλούσιους εκβιαστές. Δεν θα τους περάσει.