Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία Παίδων: Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας 28/9

20/9, Κινητοποίηση στο Αγ. Σοφία. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Έξω από το Υπουργείο Υγείας θα βρεθούν την Τετάρτη 28/9 στις 12μ οι εργαζόμενοι/ες των Νοσοκομείων Παίδων. Στην κινητοποίηση καλούν με 24ωρη απεργία η πενταμελής επιτροπή των γιατρών του Αγία Σοφία και με στάση εργασίας 12μ-2μμ το Σωματείο Εργαζόμενων στο Αγλαϊα Κυριακού, ενώ απόφαση συμμετοχής έχει πάρει και η τριμελής επιτροπή των γιατρών του Παίδων Πεντέλης.

Είναι η συνέχεια της επιτυχημένης συγκέντρωσης στην πύλη του Αγία Σοφία την περασμένη βδομάδα, όπου καταγγέλθηκαν οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα παιδιατρικά νοσοκομεία και αναδείχτηκε ότι 3.000 παιδιά βρίσκονται στις λίστες αναμονής για χειρουργείο. «Η αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο τις καταγγελίες των εργαζομένων για τεράστιες ελλείψεις προσωπικού», αναφέρει το Σωματείο Εργαζόμενων στο Αγλαϊα Κυριακού, μιλώντας, ανάμεσα σε άλλα, για την επισφαλή κατάσταση στα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών χειρουργείων, την υποστελέχωση των περισσότερων τμημάτων, τις κλειστές πτέρυγες και αίθουσες χειρουργείων, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

«Φτάνει πια να παίζουμε με τη ζωή των παιδιών και των εργαζομένων!», συνεχίζει, καλώντας στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη. «Ξέρουμε ότι και τα τρία μεγάλα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία τους από χρόνια, κατάσταση που αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων με στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας και την προαγωγή των συμφερόντων της ιδιωτικής. Οι “λύσεις” που προτείνουν από το Υπουργείο, όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, με μετακινήσεις προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας ή ΣΔΙΤ είναι πρόσκαιρες, ένα μπάλωμα μπας και καλυφθούν τα κενά για λίγους μήνες.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση! Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι κατακτήσαμε το κάναμε με τον αγώνα μας, όταν δεν συμβιβαστήκαμε, όταν κινητοποιηθήκαμε. Δε θα ανεχτούμε εν έτι 2022 να δουλεύουμε και να λειτουργούμε το νοσοκομείο με αυτούς τους όρους. Απαιτούμε: Αμέσως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Εγκατάλειψη της πολιτικής των μετακινήσεων και των ΣΔΙΤ! Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία! Τερματισμός της εκδικητικής αναστολής εργασίας των συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί».